fbpx Електричество и спортна мощ от Toyota на Автосалон София 2022 | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Автомобилен Салон София 2022

Електричество и спортна мощ от Toyota на Автосалон София 2022

За пръв път пред публиката в България дебютира новата спортна звезда Toyota GR Supra, която рязко вдига адреналина. От пускането на пазара се предлага с 3,0-литров двигател с редовен шест 340 DIN к.с. / 250 kW, съчетан с осемстепенна автоматична трансмисия. Година по-късно към гамата беше добавен нов 2,0-литров двигател с мощност 258 DIN hp / 190 kW, отново с автоматична трансмисия като стандарт.

Всички версии на GR Supra се възползват от преработеното окачване, въведено за оптимизиране на производителността с новата ръчна скоростна кутия. В допълнение на това, е използвана по-твърда вулканизирана гума в предните и задните втулки на стабилизатора и пренастроени амортисьори.

Другата премиера първият изцяло електрически автомобил Toyota bZ4X. Удобен SUV, с нова система за задвижване на всички колела, която осигурява водещо в класа управление в офроуд условия, с отделни електрически двигатели за всяка ос. Това е първият електрически модел, разработен от Toyota и използва новата платформа на компанията, посветена на изцяло електрически автомобили. Базиран на философията eTNGA (Toyota New Global Architecture), той включва акумулаторния блок като неразделна част от шасито, под пода на автомобила.

Предните колела на Toyota bZ4X се задвижват от електродвигател с висока мощност  от 150 kW. Той произвежда 204 DIN к.с. и 265 Nm въртящ момент, което позволява ускорение от 0 до 100 км/ч за 7.5 секунди и максимална скорост от 160 км/ч. Моделът със задвижване на всички колела има максимална мощност от 217,5 DIN к.с. с 336 Nm въртящ момент; максималната скорост е непроменена, а ускорението до 100 км/ч е намалено до 6.9 секунди. Системата предлага опция за „управление с един педал“ с усилване на регенерирането на спирачната енергия, което позволява на водача да ускорява и забавя автомобила, използвайки само педала на газта.