fbpx Новият Opel Movano с премиера по време на БАТА агро 2022 | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Новият Opel Movano с премиера по време на БАТА агро 2022

По време на Бата Агро 2022 Opel представя за първи път в България новият модел за бизнеса Movano. Подходящ за всеки бизнес и изисквания свързани с ежедневната дейност, молделът се предлага в четири дължини и три височини, може да се конфигурира в широка гама от варианти, включително фургон, фургон с двойна кабина, шаси кабина и други, както и със заводски трансформации - самосвал, бордови със странична врата за товарене и дори с кемпер оборудване.

Новото поколение Movano се задвижва от мощни и надеждни дизелови двигатели или електродвигател с нулеви емисии СО2 и е най-конкурентният модел, който Opel някога е предлагал в сегмента на лекотоварните автомобили (LCV).

Моделът осигурява водещи параметри в класа си по отношение на полезен товар и полезен обем, както и вътрешна дължина, комбинирани с широка гама от каросерии, дължини и височини.

Важен факт, касаещ професионалистите и мениджърите на корпоративни паркове е, електрическият Movano-e, който има мощност от 122 к.с. и въртящ момент от 260 Нм, с електронно ограничена максимална скорост от 110 км/ч. В зависимост от версията литиево-йонна батерия е с капацитет от 37 кВтч или от 70 кВтч осигуряваща пробег от съответно до 117 и 224 километра в комбиниран цикъл WLTP.

Акумулаторните батерии са монтирани под товарното пространство, което спомага за осигуряване на максимална функционалност на лекотоварния автомобил. По този начин центърът на тежестта се измества по ниско и се подобрява стабилността при завои и страничен вятър дори при пълно натоварване.

Мощността на 2,2-литровите агрегати – всеки един от които покрива стриктните нива на Euro 6d – е в диапазон от 88 кВт (120 к.с.) до 121 кВт (165 к.с.). Въртящият момент в долния оборотен диапазон (при ниски обороти) достига 300 Нм при 1500 об./мин и 370 Нм при 1750 об./мин. Задвижвайки предните колела всички агрегати са съчетани с шестстепенни механични трансмисии.

Моделът предлага широк избор от вариации: Четири дължини, три височини и от 8,0 до 17 м3 товарен обем

Стандартната кабина включва в оборудването си единична седалка с три места, а вторият ред на опционалната двойна кабина предлага седалки за допълните четири пътника. За да отговори на специални нужди, новият Movano се предлага и във версии като шаси-кабина, шаси с двойна кабина и платформа-кабина с един или два реда седалки. Новият лекотоварен автомобил на Opel е идеална база за широка гама от специални трансформации като самосвали със задно и странично разтоварване, както и кемпери.