fbpx Volkswagen показа новия T-Cross | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Volkswagen показа новия T-Cross

етикети

Volkswagen представя първите данни и снимки на новия T-Cross: Моделът се отличава с обновен външен дизайн, подобрено стандартно оборудване, разширени технологични възможности и интериор с нов дизайн и още по-високо качество на материалите и изпълнението.

Планира се предварителните продажби на обновения T-Cross да започнат през четвъртото тримесечие на 2023 година. Само за четири години практичният модел на Volkswagen успя да се утвърди на челната позиция по продажби в сегмента на компактните SUV модели, спечелвайки около 1,2 милиона доволни клиенти на марката и в момента T-Cross е един от най-успешните модели на Volkswagen в световен мащаб.

Отвън обновеният T-Cross се откроява веднага с новото оформление на предната и задната част на каросерията с хармонично интегрирани, изцяло LED предни, дневни и комбинирани задни светлини. Цветовата палитра от външни лакови покрития е разширена с три нови и свежи тоналности – стандартно лаково покритие в Grape Yellow (свежо и динамично жълто), както и лаковите покрития с металик ефект Clear Blue Metallic (елегантно и приветливо светлосиньо) и Kings Red Metallic (ярко, впечатляващо червено).

Централно място във вътрешното пространство на новия T-Cross заема открояващият се върху арматурното табло екран на инфотейнмънт системата. Стандартният сензорен дисплей е с диагонал 20,3 сантиметра (осем инча), а върховата версия на системата използва дисплей с диагонал 9,2 инча или 23,4 сантиметра.

Арматурното табло в T-Cross също е преминало през пълна програма на обновление. Подобно на по-големите модели в гамата на Volkswagen, в облицовките на таблото са използвани изцяло меки материи, а повърхностите се отличават със значително по-високо качество и осигуряват по-приятно усещане на допир. Същото важи и за материалите в облицовките на предните врати при нивата на изпълнение Style и R-Line. Климатичната инсталация с ръчни настройки е част от стандартното оборудване на всички версии, а автоматичната климатична система Air Care Climatronic с подсветени сензорни плъзгачи за регулиране на температурата се предлага като допълнително оборудване.

Новият T-Cross е сред малкото автомобили в този клас в световен мащаб, който предлага възможност за оборудване със системата за асистенция Travel Assist, която облекчава значително водача в управлението на автомобила и в поддържането на желаната скорост и дистанция. T-Cross може да контролира самостоятелно скоростта на автомобила с автоматично ускорение3 и спиране3 в зависимост от поведението на движещите се отпред автомобили и ограниченията на скоростта в съответния участък.

Началото на предварителните продажби и стартът на онлайн конфигуратора за обновения компактен SUV модел ще бъдат дадени през четвъртото тримесечие на 2023 година, а първите автомобили от обновеното поколение ще бъдат на разположение при дилърите на Volkswagen през първото тримесечие на 2024 година. Въпреки множеството подобрения и разширеното оборудване, новият T-Cross ще продължи да се предлага на много привлекателни базови ценови равнища.