fbpx Спортните версии на Opel Astra GSe и Opel Grandland GSe вече могат да се поръчват | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Спортните версии на Opel Astra GSe и Opel Grandland GSe вече могат да се поръчват

Водеща снимка
Да

Спортните версии на Opel Astra GSe и Opel Grandland GSe вече могат да се поръчват

Opel обяви старта на поръчките за новата Astra GSe с пет врати и Grandland GSe.

И двата модела се предлагат с характерен за GSe серията дизайн: уникални 18 и 19-инчови алуминиеви джанти, както и характерна GSe предна броня и оригинално изписване на модела на задния капак. Седалките на GSe моделите са разработени специално, за да гарантират комфорт, стабилност и безопаснот за водача и пътника на предната седалка в автомобила. Пълна гама от най-съвременни асистиращи системи на Opel завършва картината предлагайки перфектния избор на клиентите.

Със системна мощност от 225 к.с. - 1,6-литровият четирицилиндров двигател осигурява 180 к.с., електрическият мотор допринася със 110 к.с. - и максимален въртящ момент от 360 Nm, новата Astra ускорява до 100 км/ч за 7,5 секунди; възможна е максимална скорост до 235 км/ч (135 км/ч при електрическо задвижване). А благодарение на 12,4 kWh литиево-йонна батерия, Astra GSe може да измине до 64 километра на ток според WLTP1.

GSe моделите са проектирани да бъдат още по-пъргави и прецизни. Шасито е снижено с 10 милиметра. Кормилното управление, окачването и спирачките реагират по-директно на всяка команда от водача. Технологията KONI FSD (Frequency Selective Damping) позволява различни характеристики на затихване за прецизно управление и висок комфорт в зависимост от ситуацията.

Това се отнася и за новия Grandland GSe. Той обединява мощността на турбо бензинов двигател с работен обем от 1,6 литра и 200 к.с. и два електрически мотора – по един на всяка ос. Електрическият мотор на предната ос е 110 к.с., а на задната 113 к.с. Това води до системна мощност до 221 kW/300 к.с. (разход на гориво според WLTP1: 1,2 l/100 km, CO2 емисии 28-27 g/km; всяка комбинирана, претеглена).

Plug-in хибридното задвижване прави Grandland GSe уникален SUV, с постоянно електрическо задвижване на четирите колела и отлично сцепление и осигурява най-добрите в класа стойности на ускорение от място. GSe спринтира от нула до 100 км/ч само за 6,1 секунди и – подобно на Astra GSe – може да осигури максимална скорост от 235 км/ч (135 км/ч чисто електрически). Със своята литиево-йонна батерия от 14,6 kWh, Grandland GSe изминава до 63 километра локално без емисии.