BMW с рекордни продажби въпреки кризата

Въпреки намалените продажби в много европейски пазари, BMW Group отчита най-високите реализации в историята си, за първите шест месеца на годината, с общо 954 521 превозни средства, доставени в цял свят. Това е увеличение от 6,0% спрямо същия период на миналата година. Продажбите за месец юни също бележат рекорд – общо 184 489 превозни средства, са реализирани в световен мащаб през изминалия месец или увеличение от 6,9% спрямо предходната година.
 
Иън Робъртсън, член на Борда на Директорите на BMW Group отговорен за управление, продажби и маркетинг на BMW, коментира: “Целта ни е да продължим тази тенденция и през втората половина на годината с нови модели като BMW Серия 5, който въвеждаме на пазара от настоящия месец и третото поколение на изключително успешното BMW X5, което очакваме в края на годината. Допълнителен импулс създават и новите попълнения в гамата BMW Серия 3 Гран Туризмо и BMW Серия 4 Купе. "
 
BMW Серия 3 е един от основните двигатели за растежа на марката през първото полугодие с 236 215 доставки, което представлява ръст в размер на 21,8% спрямо същия период на миналата година (193 996). Шеста Серия също има отлична реализацията с увечиление от 35.4%.

MINI отбелязва леко движение надолу -3.8%, като компенсира негативните тенденции в някои европейски пазари, чрез стабилен ръст и в други региони, включително Китай (+6,3%), Русия (+10,4%) и Мексико (+15,1%).
 
Продажбите на Rolls-Royce Motor Cars през първата половина на годината са спаднали с -7.8%). Докато през първото тримесечие реализацията бе около и малко под нивата на предходната година, през второто тримесечие на 2013 г. се наблюдава известен ръст (1%) породен от доброто пазарно представяне в Близкия изток, Югоизточна Азия и Китай. Тази положителна тенденция, заедно с планираното въвеждане на пазара на новия Rolls-Royce Wraith през четвъртото тримесечие на тази година, отразява предпазливия оптимизъм, изразен от Rolls-Royce в началото на годината. Компанията потвърждава своята цел за ръст през 2013.
При двуколесните се отчита ръст от 9,7.

Facebook comments