fbpx 19 екипажа за юбилейното 40-то издание на рали Хеброс | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

19 екипажа за юбилейното 40-то издание на рали Хеброс

етикети

На 26 юли в полунощ изтече крайния срок за заявки на екипажите в 40-ото юбилейно рали „Хеброс”. Своето участие са заявили 19 екипажа, като това е рекорд за националния шампионат тази година. Сред тях са основните претенденти за титлата. Това са: лидерът в класирането и миналогодишен победител в „Хеброс 2010” Димитър Илиев и Янаки Янакиев (Виваком рали тим) с Skoda Fabia S2000, шампионите за миналата година Крум Дончев и Петър Йорданов (Глобул рали тим) с Peugeot 207 S2000, както и победителите в класирането за българския шампионат в рали „България” Петър Гьошев и Димитър Спасов (Престиж рали тим) с Peugeot 207 S2000. Това е първи старт на Пепи като млад баща. Синът му Калоян се роди само преди няколко дни по време на планинското в Узана.

В стартовия списък са и семейство Ясен и Даниел Попови – баща и син (М-тел рали тим) с Mitsubishi Lancer Evo 9, които се включиха малко по-късно в шампионата.
Още една двойка ще застане на старта – сем. Попови – Марио и Христо (Доктор спийд) с Opel Corsa. Тук обаче пилот е синът, а бащата – навигатор. Баща и дъщеря са Стоян и Саня Апостолови (Елена тийм) със Subaru Impreza. Има и дамски екипаж – Диана Стоянова и Моника Стоянова (Диамо) със Citroen Saxo.
В петък, 29 юли от 10.20 до 12.40 е техническия преглед на автомобилите на участниците в Хисаря. От 13.30 ч. в читалище „Иван Вазов”, където е пресцентъра на ралито ще има пресконференция с лидерите във временното класиране и ръководството на ралито „Хеброс”. След това всички екипажи ще отпътуват за Пловдив, където от 18 ч. на централния площад ще бъде церемониалния старт на рали „Хеброс 2011”.