fbpx Първото електрическо Volvo XC40 Recharge вече е и в България | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Първото електрическо Volvo XC40 Recharge вече е и в България

XC40 Recharge е първият напълно електрически автомобил на Volvo cars и вече шоурума на шведската марка в София. Компанията се ангажира да стане лидер в бързо растящия пазар на премиум електрически автомобили и планира да стане изцяло електрически бранд до 2030 година.

Моделът се основава на авангардната платформа Compact Modular Architecture, създадена от самото начало да бъде изцяло електрическа.

XC40 Recharge предлага напълно електрически обхват от над 400 км. (по WLTP) с едно зареждане и мощност от 408 к.с. Задвижването се състои от двойни електрически двигатели, един в предната и един в задната ос, задвижвани от 78kWh батерия, която може да бъде заредена до 80% за около 40 минути. Ще има и версия с мощност 231 к.с. и предно задвижване.

Новото електрическо Volvo се предлага с една от най-добрите информационно-развлекателни системи на пазара, разработена съвместно с Google и базирана на операционната система Android. Тя предоставя на потребителите вградени приложения и услуги на Google, като Google Maps, Google Assistant и Google Play Store, както и актуализация по въздуха.

Цената стартира от 98 800 лева с ДДС и включени 5 години гаранция, Door to door услуга, както и Сервизен пакет за три години, покриващ безплатно регулярен сервиз и нормално износващи се консумативи (като дискове, накладки, пера на чистачките).