fbpx Представиха новата Mazda CX-5 | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Представиха новата Mazda CX-5

Елегантния кросоувър Mazda CX-5 е първият модел на марката, в който е приложена пълната гама на революционната технология SKYACTIV на Mazda – двигатели, трансмисии, каросерия и ходова част, осигуряващи удоволствие от шофирането, устойчиво опазване на околната среда и изключителна безопасност за водача и пътниците. Моделът вече е набългарския пазара с изключително ефективни дизелови и бензинови мотори - 2.2-литровият дизелов двигател SKYACTIV-D със система за директно впръскване на гориво common-rail се предлага във варианти със 150 ш 175к.с. с нисък разход на гориво достигащ до 5,5 л/100 км.

2.0-литровият бензинов двигател SKYACTIV-G със система за директно впръскване на гориво е оборудван със 160 и 165 к.с. със шестстепенна автоматична трансмисия SKYACTIV-Drive. Това е първият модел на Mazda, който въплъщава новата дизайнерска линия “KODO – Духът на движението”. В интериорът са използвани интелигентни и лесни за използване решения Karakuri. Сред тях е първата в автомобилната индустрия разделена на три и назависимо сгъваща се в отношение 4:2:4 задна седалка. Покривалото на багажника може да бъде разглобено и да бъде поставено на точно определено място в багажника.
Новата система на окачването е по-лека, но по-устойчива от досегашните, като осигурява прецизно поведение на автомобила при всякаква скорост на движение и подобрени характеристики при спиране. Очаквайте подробно представяне на модела.