fbpx Нови зарядни станции с удобен начин на заплащане | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Нови зарядни станции с удобен начин на заплащане

Направление Интелигентна инфраструкура на Siemens България и “Джи Пи Стейшън” ООД (GP Station), стартират проект за  комбинация от различни видове станции за зареждане и удобна платформа за отворено плащане.

Платформата, разработена от “Джи Пи Стейшън ООД” (www.gpstation.eu),  дава възможност да се използват различни безкасови методи като дебитни или кредитни карти, електронен портфейл или решение за плащане с RFID карти. Системата e базирана на портфолиото на Siemens в сферата на електрическата мобилност и може да бъде интегрирана с всички видове зарядни станции, предлагани от компанията. Това включва както зарядните станции с променлив ток VersiCharge и Sicharge 22 kW, така и бързозарядните с прав ток CPC 50 и CPC 150, включително най-новата разработка Sicharge D с надградима зарядна мощност до 300 kW.

Четири зарядни станции на Siemens с интегрирана платформа за плащане на “Джи Пи Стейшън” ООД вече са инсталирани на ключови места в столицата, предлагайки удобно и ефикасно зареждане на автомобила наред с бързо и лесно плащане. Те са разположени на обществени паркинги с голяма натовареност като този пред НДК, на Централна гара, както и в софийските квартали „Орландовци“ и „Банишора“.

Регистрацията става бързо и лесно чрез уебсайта https://gpstation.eu/. Платформата е интегрирана с Google Maps, което позволява локализиране на дадената зарядна станция. При зареждането потребителят може да въведе желаното количество електрическа енергия и да заплати бързо и сигурно.

През следващите месеци предстои разширяване на мрежата от зарядни станции на Siemens с интегрирана система за разплащане от „Джи Пи Стейшън“, като те ще бъдат допълнени и с новия модел на VersiCharge. Tяхната локация може да се следи  на www.gpstation.eu.