fbpx KIA с две челни награди от конкурса Световен автомобил на годината 2020 | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

KIA с две челни награди от конкурса Световен автомобил на годината 2020

KIA грабна челни леста в две категории на международния конкурс 2020 World Car Awards. KIA Telluride грабна престижната награда ‘Световен автомобил на годината, а KIA Soul EV бе отличен с приза ‘Световен градски автомобил’.

Титлата ‘Световен автомобил на годината’ е част от общо 70-те награди, които Telluride получи след лансирането му през 2019г. Представителят на SUV сегмента е носител на ‘Автомобил на годината’ в Северна Америка и ‘SUV на годината’ на MotorTrend.

 

100% електромобила KIA Soul бе избран от журито за идеалния градски автомобил, който комбинира нулево ниво на вредни емисии и впечатляващ пробег с компактна екстериорна форма, отличителен дизайн и високо ниво на практичност.

Победителите в конкурса ‘Автомобил на годината’ се определят от независимо международно жури, което се състои от журналисти с дългогодишен опит, представители на 24 страни по света.

Kia Telluride е комбинация от внушителен екстериорен дизайн и изключително просторен, високотехнологичен интериор, който предлага съвременни технологии и удобство за 8 пътника. Оборудван с редица иновативни системи в помощ на водача и задвижване 4x4, моделът е изключително подходящ за управление във всякакви условия.

Компактният изцяло електрически KIA Soul се предлага с 64kWh или 39.2 kWh батерия. С пробег от 452 км с едно зареждане, електромобилът изминава по-голямо разстояние от конкурентите си, което го прави идеална компания не само в града, но и за пътешествия извън него. Серия иновативни технологии, включително регенеративна спирачна система, осигурява на водачите сигурно и комфортно пътуване само с едно зареждане на батерията.