fbpx Представиха състезателния автомобил Hyundai i20 Coupe R1 | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Представиха състезателния автомобил Hyundai i20 Coupe R1

„Индустриал Комерс“ и Българска федерация по автомобилен спорт (БФАС) официално представиха състезателния автомобил Hyundai i20 Coupe R1 на тържествена церемония. Колата е разработена специално за едномарковия шампионат Hyundai Racing Trophy. На събитието присъства министърът на младежта и спорта Красен Кралев, както и други официални гости. От Италия пристигна и Иван Фереро, собственик на Atech-Racing Italy, които произведоха вътрешното оборудване на колата - седалки, волан, колани, както и екипите на пилотите.

Организаторите на шампионата представиха и първия екипаж, който ще участва в едномарковия шампионат Hyundai Racing Trophy - пилотът Григор Григоров и неговият навигатор Янаки Янакиев.

Бяха представени кандидат-пилоти за Hyundai Racing Trophy - Васил Жеков, Симеон Донов, Иво Георгиев, Станислав Владимиров, Иван Влъчков, Кольо Карастоянов, Симеон Симеонов, Георги Делчев и Дочо Цвятков.

“За мен е чест, че присъствам на това важно за българския автомобилизъм събитие. Бих искал да изразя подкрепата на Министерство на младежта и спорта към този проект, на който аз гледам като академия за млади таланти.“, заяви министър Красен Кралев. Той допълни още, че създаването на тази акадамия прави автомобилния спорт по-достъпен за младите пилоти. „Пожелавам успех на пилотите в предстоящите състезания на Hyundai Racing Trophy и успешен старт на организаторите!”, каза още Красен Кралев.

Първият автомобил Hyundai i20 Coupe R1 е изцяло създаден в сервизния център на Hyundai в Стара Загора. Това е базата, в която състезателните коли ще бъдат изцяло обслужвани и сервизирани от Hyundai специалисти и ще се съхраняват преди и след всяко състезание на Hyundai Racing Trophy.

Автомобилът е професионално модифициран на базата на напълно новия модел Hyundai i20 Coupe и е подготвена по специални методи за състезателен автомобил. Колата е с бензинов 4-цилиндров 1.4 DOHC 16V двигател със 100 к.с. По правила на БФАС, автомобилът разполага със стандартна 6-степенна синхронизирана механична трансмисия с кратък превод.

Водещата английска компания Custom Cage пристигна в България през месец март, за да вземе размери на колата за специално разработен рол кейдж за Hyuindai i20 Coupe R1, според най-високи световни стандарти. Основателят Роджър Невит персонално контролира процедурите по измерване на купето на автомобила в Стара Загора. Рол кейдж e специално инженерно разработена метална конструкция, която инсталирана в автомобил, се грижи за обезопасяването на шофьора при преобръщане на превозното средство. Конструкциите бяха изработени с уникалната технология “лазерен скенер“ в рамките на две седмици, като процедурата се извърши от опитния екип от професионалисти и инженери на Custom Cage в Обединеното Кралство.

„За професионално протичане на шампионата Hyundai Racing Trophy ще полагат грижи няколко екипа от експерти. Основополагаща е мисията на шампионата, но изпълнението зависи от ентусиазма и отговорността на хората, които ежедневно ще мислят и действат за успешното реализиране на състезанията, за да изгреят звездите на небосклона на автомобилния спорт в България. Hyundai вярва в младите пилоти и с увереност им поверява отговорността да представят по възможно най-добрия начин възможностите на състезателните автомобили Hyundai i20 Coupe R1 и да се откроят талантите на състезателната сцена.“, споделиха още организаторите на проекта и събраха за обща снимка целия екип, който ще работи за провеждането и популяризирането на шампионата.