fbpx Мото-Пфое отваря зарядната си инфраструктура за електромобили за всеки | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Мото-Пфое отваря зарядната си инфраструктура за електромобили за всеки

Мото-Пфое дава достъп до зарядна инфраструктура на всички собственици на електромобили. Групата започва  дългосрочно партньорство с най-голямата мрежа от зарядни станции за електромобили в България и региона, Eldrive. Зарядната инфраструктура става част от мрежата на Eldrive и ще може да се използва, както  от клиентите на Мото-Пфое, така и от всеки друг желаещ.

Всички потребители на електрически автомобили ще могат в реално време да получават информация за точната локация, статуса и други полезни данни. Същевременно, клиентите на Мото-Пфое получават достъп до най-голямата мрежа от зарядни станции за електромобили у  нас, тази на Eldrive. Това е огромно предимство за тях, тъй като собствениците на електрически автомобили Ford, Volvo, Jaguar и Land Rover ще се ползват от всички предоставяни услуги и преференциални условия. Зареждането в мрежата ще се осъществява чрез мобилно приложение или RFID карта.

Зарядните станции се намират в дилърствата на Мото-Пфое в София, на бул. Околовръстен път №483 (50 kW DC), в Пловдив, на ул. Голямоконарско шосе (24 kW DC + 22 kW AC), във Варна, срещу летище Варна (24 kW DC + 22 kW AC) и в Бургас, АМ “Тракия”, на 5-и километър в посока София (22 kW AC).

Следващата стъпка напред в посока на електрификацията от страна на Мото-Пфое, е енергията на зарядните станции да идва от възобновяеми източници, като вече са планирани първите действия. Мото-Пфое ще инвестира в поне още една точка на зарядни станции в София през 2021/2022 година.

Eldrive е най-големият инсталатор и оператор на зарядна инфраструктура на територията на България и региона. Мрежата от публични станции е единствената с национално покритие и с платформа, позволяваща информация в реално време за статуса на съответния пункт за зареждане. Към момента мрежата Eldrive включва над 350 зарядни точки и предлага диверсифицирано портфолио от стандартни и бързозарядни станции.