fbpx Нора Ишкова, AIBEST: Работим, за да задържим и привлечем таланти в България (ВИДЕО) | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Нора Ишкова, AIBEST: Работим, за да задържим и привлечем таланти в България (ВИДЕО)

Водеща снимка
Да

Мениджърите споделят, сезон 8

Нора Ишкова, AIBEST: Работим, за да задържим и привлечем таланти в България (ВИДЕО)

Във видео поредицата ни с партньора на проекта "Мениджърите споделят" Volkswagen, днес ви срещаме с Нора Ишкова, която е изпълнителен директор на Асоциацията за иновации, бизнес услуги и технологии (AIBEST). Това е една от устойчивитe индустрии, която през 2020 г. е дала работни места на малко над 77 000 души. За 2021 г. прогнозите са ангажираните в сектора на изнесените услуги е да достигнат до 112 000 души.

С Нора Ишкова разговаряхме за новото време и трансформацията във фирмената култура, новите лидери, задържането на талантите, мястото на България на световния пазар на изнесените услуги. 

"След десетилетия на трайни фирмени култури, които често изглеждат застояли или без връзка, настъпи времето за истинска промяна – нова еволюция на културата, която набляга на доверието, целта, мисията и благосъстоянието на служителите. 

Лидepитe, ĸoитo ca нaй-eфeĸтивни в мoмeнти нa ĸpизa, ca тeзи, ĸoитo тъpcят xopa c paзличeн пoглeд ĸъм пpoблeмитe. Te вĸлючвaт в cвoя вътpeшeн ĸpъг личнocти, c ĸoитo мoжe дa нe ca cъглacни, нo чиитo мнeния yвaжaвaт и ĸoитo нocят шиpoĸ cпeĸтъp oт знaния, идeи и глeдни тoчĸи. 

Цел на нашата организация е налагането имиджа на България като държава с невероятни таланти и конкурентни икономически условия за развитие на Индустрията на Знанието".

Цялото интервю може да проследите във ВИДЕОТО

 

Партньор на Нора Ишкова в това интервю е новият Touareg R eHybrid с Plug-in-хибридна технология и 462 к.с., като е най-мощният сериен Volkswagen за всички времена и перфектен бизнес . 

Изключително елегантен, той е почти безшумен и се придвижва на ток с нулеви вредни емисии в града. Същевременно е мощен и динамичен извън града и може да стигне и по-трудно достъпни терени, благодарение на задвижването на четирите колела - 4MOTION.

В купето е истинско дигитално чудо, наречено Innovision Cockpit - уникален комбиниран прибор, който съчетава в обща извита повърхност 31,2-сантиметров дигитален кокпит и 38,1-сантиметров тъчскрийн за интуитивно управление на инфотейнмънт-системата.