fbpx Новото Peugeot 308 с новото лице на марката | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Новото Peugeot 308 с новото лице на марката

етикети

Новият PEUGEOT 308 засилва позициите си в сегмента и променя своя стил на каросерията. Увеличеното с 55 мм междуосие издължава силуета и предлага повече пространство за пътниците на задните седалки, докато намаляването на височината с 20 мм в съчетание с омекотената предна част на автомобила издължава визуално предния капак.

За да постигне своята цел за аеродинамична ефективност, новият PEUGEOT 308 подобрява своята изразителност и стил - не отвън, а отвътре. Това е постигнато благодарение на огромната работа по оптимизация на архитектурата и структурата на каросерията. Външната визия на новия PEUGEOT 308 е максимално съобразена с неговата конструкция. Това е особено видимо в много ясно изразените очертания на калниците без никакво увеличение в следата на автомобила.

Отстрани изваяните и плавни странични части изтъкват неговия мощен характер с двата остри надвеса над предните и задните колела. Дизайнът на профила черпи от историята на марката.

Задната част, със стратегическа аеродинамична ефективност, е проектирана въз основа на оптималните точки за обтичане на силуета на хечбек, така както са определени в аеродинамичния тунел. Така характерната стилова линия, която пресича задната част, е базирана на тази оптимална аеродинамимна ефективност, както и линията на обтекаемост на въздушния поток в горната част на покрива, който се нуждаеше от дълъг спойлер, отличителен за стила на новия PEUGEOT 308.

Новият PEUGEOT 308 носи новото лого на PEUGEOT в изцяло посветената на него предна решетка. Местоположението на емблемата е подчертано от мотива на решетката, която постепенно се събира в нея.
Дизайнерска и технологична еволюция, радарът за системите в помощ на водача се крие зад емблемата (технология за обвивка на радиолокатор, използваща индий, съвместим с радарните вълни), превръщайки го в централен елемент на решетката. Регистрационният номер е преместен в долната част на предницата.

Предните фарове използват LED технология още от първото ниво на оборудване. Изваяни и тънки, те допринасят за динамиката и идентичността на PEUGEOT 308. Фаровете са издължени от дневни светлини във формата на зъби върху предната броня. Този светлинен подпис е в пълна хармония с настоящия стил на PEUGEOT, разпознаваем от пръв поглед както през деня, така и през нощта.

PEUGEOT i-Cockpit® се усъвършенства и модернизира. Новият компактен волан съдържа датчици, които могат да отчитат силата на захващане, когато водачът използва системите в помощ на шофирането.

Бордното табло, разположено на нивото на очите, има 10 инчов дигитален панел от ниво на оборудване Active Pack. При ниво GT бордното табло е триизмерно. С пълни възможности за конфигуриране и персонализация, това дигитално табло има няколко режима на изобразяване (TomTom свързана навигация, радио/медия, системи в помощ на водача, енергиен поток и т.н.), които могат да бъдат променяни директно от лостчето.

В новия 308 най-новото поколение системи в помощ на водача допълва набора бордови технологии с експертния опит на марката на най-високо ниво:
Това е следваща стъпка към полуавтономното управление с пакета Drive Assist 2.0 (наличен в края на годината), който включва Адаптивен автопилот с функция Stop & Go (с автоматична скоростна кутия EAT8) и Асистент за позициониране в лентата; той има и 3 нови функции, налични за платна с отделни ленти.

Новият PEUGEOT 308 се предлага с бензинови, 3-цилиндрови двигатели с работен обем 1,2 л:
• PureTech 110 S&S BVM6,
• PureTech 130 S&S BVM6,
• PureTech 130 S&S EAT8.
 и дизелови, 4-цилиндрови двигатели с работен обем 1,5 л:
• BlueHdi 130 S&S BVM6,
• BlueHdi 130 S&S EAT8

Заедно с това се предлагат и две зареждаеми хибридни версии:

  • HYBRID 225 e-EAT8 / 2 задвижващи колела / комбинация от двигател PureTech със 180 к.с. (132 kW) и електрически двигател с 81 kW, съчетани със скоростна кутия e-EAT8 / C0₂ емисии от 26 г/км и 100% електрически пробег от 59 км 
  • HYBRID 180 e-EAT8 / 2 задвижващи колела / комбинация от двигател PureTech със 150 к.с. (110 kW) и електрически двигател с 81 kW, съчетани със скоростна кутия e-EAT8 / C0₂ емисии от 25 г/км и 100% електрически пробег от 60 км