fbpx Електрическият мъник Citroën Ami - звезда на Автосалон София 2022 | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Автомобилен Салон София 2022

Електрическият мъник Citroën Ami - звезда на Автосалон София 2022

Малкият чаровник Citroen Ami се превърна в звезда на Автомобилния салон в София – автомобил, който няма еквивалент в пейзажа на мобилността.

Батерия на мъника е 5,5 kWh, литиево-йонна, подово разположена и се зарежда само за 3 часа от стандартен електрически контакт. Лесно и бързо, както зареждате смартфона си, а бордовият електрически кабел и разположен във вратата от страната на пътника. На практика, зползването на Ami е толкова просто, колкото всекидомашен електроуред. Разбира се, можете да зареждате и от обществен терминал или Wall Box с подходящ кабел.

Ami е с ултра компактен размер. Снабден със специално проектираните 14" колела, разположени в четирите ъгъла за лесно управление, Ami е дълъг 2,41 м, широк 1,39 м и висок 1,52 м. Диаметърът му на завиване е 7,20 м, което прави пътуването в града и паркирането лесно, но това нека не Ви заблуждава. Той е голям отвътре. Ami позволява на 2 души да пътуват удобно един до друг, със затворено и отопляемо отделение за пътници, много светло, но защитено отвън. Усещането за пространство се подсилва с яркостта на интериора.

Големите прави стъкла и стандартния панорамен покрив представляват 50% от общата повърхност от линията на каросерията, което прави вътрешното пространство много приветливо. И накрая, интелигентните зони за съхранение допринасят за комфорта на борда. Като реверанс към историята на Citroën, страничните прозорци се отварят чрез ръчно накланяне нагоре, както при 2 CV.

Невъзможно да остане незабелязан, оригиналният му стил, играта на симетрична структура и уникалното му присъствие придават на Ami очарование, а възможности за персонализиране приканват да играете с различни изяви благодарение на наличните 6 цветни пакета аксесоари.

Ami гарантира лесен достъп до градски райони, в плавно и безшумно 100% електрическо задвижване. Перфектно пригоден за градски живот в постоянно движение в съответствие с развитието на нашето общество, Ami предлага нова форма на мобилност, отговаряща конкретно на градските предизвикателства днес и утрешния ден.

Въртящият момент е наличен веднага благодарение на електрическия двигател, а максималната скорост, кято достига  е 45 км/ч, а автономния пробег преди следващо зареждане е до 70 километра.

Цената ще е около 19 хил. лв., като се очаква първите бройки да пристигнат края на годината.