fbpx Електрическата офанзива на BMW продължава с Concept iX3 | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Електрическата офанзива на BMW продължава с Concept iX3

етикети

 

BMW Group последователно продължава своята стратегия за електрификация и разширява гамата си в областта на напълно електрическата мобилност в основната си марка. BMW Concept iX3 - представено за пръв път по време на Auto China 2018 в Пекин предлага поглед към бъдещото развитие на моделната гама. Първият автомобил на марката BMW с чисто електрическо задвижване ще бъде пълноценен Sports Activity Vehicle (SAV) – без ограничения по отношение на функционалността и комфорта. 
BMW Concept iX3 подчертава решимостта на BMW Group допълнително да утвърди лидерската си позиция в областта на електрическата мобилност. 

Разширението на гамата от автомобили с нулеви локални емисии в комбинация с автоматизираното шофиране, High-End свързаност и новаторски дигитални услуги е сред основните сфери за развитие (ACES: Automated, Connected, Electrified and Services), с които концернът стимулира напредъка в областта на индивидуалната мобилност в рамките на стратегията NUMBER ONE > NEXT. 
Под общото понятие „iNext“ и като представител на цялата BMW Group се създава модулна конструкция на бъдещето, в която централна роля играе концептуалния автомобил BMW iX3.

Със световната премиера на BMW Concept iX3 BMW Group открива една нова глава от своята стратегия за електрифициране. В бъдеще гъвкавите, модернизирани автомобилни архитектури ще са подходящи за всички видове задвижване – на предните, задните или четирите колела. Това създава възможност моделите на всички марки да бъдат оборудвани в различни форми на задвижване. След това по избор в съответният модел могат да бъдат интегрирани двигател с вътрешно горене, Plug-in хибридно задвижване или чисто електрическо задвижване. 

Въвеждането на петото поколение на електрическата задвижваща технология значително опростява гъвкавата интеграция в различни автомобилни архитектури. Отделните компоненти на бъдещата задвижваща технология BMW eDrive се отличават с понижено тегло, мащабируемост и особено компактни размери. Освен това те могат да бъдат използвани многостранно в рамките на гъвкавата модулна конструкция. Концепцията на BMW на високо интегрираната задвижваща технология в бъдеще може да бъде използвана при множество моделни семейства. 

За да бъде оползотворен този потенциал, освен това автомобилните архитектури на актуалните и бъдещите моделни семейства на всички марки се подготвят за интеграцията на различни видове задвижване. По този начин BMW Group ще може по съответния начин да отговори на постоянно растящото търсене на електрифицирани автомобили с голямо разнообразие на вариантите. BMW X3, върху което е базиран концептуалният автомобил, е сред първите модели, чиято архитектура се отличава с подобна гъвкавост. Освен това BMW Concept iX3 разполага с разработена специфично за модела подрама на задната ос, както и индивидуална интеграция на окачването.