fbpx Volvo Trucks отчита доставки на над 5500 нови камиони за изминалите 20 години у нас | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Volvo Trucks отчита доставки на над 5500 нови камиони за изминалите 20 години у нас

етикети

С премиера на четири нови камиона Volvo FH, FH16, FM и FMX в сърцето на София, Volvo Trucks отбеляза 20 години от стъпването си у нас. Това е първата среща на флотилията с българската публика, а с нея стартира и роуд-шоу в градовете Бургас, Пловдив, Варна и Велико Търново. Новите модели, които шведският производител представи в края на февруари тази година, от септември се предлагат и на родния пазар, като вече са поръчани 18 камиона от български транспортни компании.

През изминалите две десетилетия компанията е доставила над 5500 нови камиони у нас. Повече от 15 000 пък са сервизираните тежкотоварни автомобили. Над 12 млн. лева е инвестицията за изграждане на мрежата от центрове в София, Бургас, Варна, Велико Търново и София. В компанията работят повече от 120 служители.

“Въпреки сериозните предизвикателства, които 2020 година донесе на всички, ние запазваме вярата си в развитието в България. Основна причина за това са гъвкавостта и устойчивостта на българските транспортни компании, които в известен смисъл имат по-добър опит в преодоляването на кризи от колегите си на Запад. Наясно сме с трудностите пред тях и оценяваме изключително високо и куража, и решенията, които намират в тази турбулентна ситуация. Стараем се да ги подкрепяме по най-добър начин, както през всичките тези 20 години.”, обясни Фредрик Олсон, Управляващ директор на Volvo Trucks България.

В контекста на усложнената ситуация със спад от 44% на пазара на нови камиони у нас за първото деветмесечие, Volvo Trucks България не само запазва, но и подобрява позициите си с ръст на пазарния дял, който вече надхвърля 20%. За периода януари – август 2020 година марката Volvo е номер едно по доставки на нови тежкотоварни автомобили в България. За деветмесечието компанията отчита и сериозен ръст от 11% в продажбата на оригинални резервни части, както и увеличение на работата в сервизите в страната.

“За нас това са повече от добри резултати предвид сложната ситуация. Зад тях стои комбинация от няколко фактора – доказаните продукти и услуги, процесът на непрекъснато надграждане и усъвършенстване, дългогодишните, стабилни партньорства с клиентите, които се градят върху доверие и дълбоко разбиране на бизнеса им, и не на последно място – професионализма, отговорността и отборния дух на екипа ни.”, обяснява още Фредрик Олсон. “Вярваме, че с моделите от новата гама Volvo камиони ще успеем да бъдем още по-адекватни на нуждите на българския пазар и актуалната ситуация.”, допълва той.

В основата на разработката на новите модели е подобряване на безопасността, комфорта и производителността на водачите, като Volvo FM и Volvo FMX са с изцяло нови кабини. Предлагат се и още по-ефективни решения за горивна ефективност, без компромис в динамиката и управляемостта, като в комбинация с оптимизирания пакет I-Save новият Volvo FH за превоз на дълги разстояния може да намали разхода с до 10%.

Предстои роуд шоу с тест драйв на новата гама камиони в сервизните центрове на Volvo Trucks във Велико Търново, Варна, Бургас, Пловдив, София.