fbpx PEUGEOT представя новия 100% електрически малък ван e-PARTNER | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

PEUGEOT представя новия 100% електрически малък ван e-PARTNER

PEUGEOT е един от първите производители, които предлагат пълна гама електрически превозни средства в
Европа и сега засилва офанзивата си в този сегмент. В допълнение към PEUGEOT e EXPERT (Международен ван на годината за 2021 и PEUGEOT e BOXER, марката представя и e PARTNER. 

Новият PEUGEOT e PARTNER е с пробег до 275 км, а като се има предвид, че почти 80% от водачите на лекотоварни превозни средства изминават средно по малко от 200 км на ден, електрическата версия е очевидно решение. Този факт се подсилва от все по ограничения достъп до централните градски части, като някои градове вече допускат единствено 100 електрически автомобили. 

Моделът се предлага в 2 дължини Standard и Long и 2 силуета ван (до 3 места) и дълбока кабина (до 5 места). Капацитетът на теглене е до 750 кг и полезен товар до 800 кг, а товарният обем е до 4 4 м³ и е напълно идентичен с версията с двигател с вътрешно горене. 

PEUGEOT e PARTNER е способен да посрещне нуждите на всички потребители и всички типове клиенти занаятчии (водопроводчици, електротехници, за които е истински партньор в ежедневието, компании, проявяващи внимание към своя екологично отговорен имидж (доставки и администрации (общини и др които търсят превозни средства с нулеви емисии за превозна стоки между обектите). За още по- специфичните нужди са възможни и трансформации на каросерията (пожарни и полицейски коли, хладилни ванове и др.).

Режимите на зареждане на батерията с капацитет 50 kWh са разнообразни и адаптирани към всички ежедневни ситуации Възможни са няколко режима на зареждане вкъщи, на работа или на обществени зарядни станции:
- От стандартен контакт 8 A), с пълно зареждане за 31 часа,
- От усилен контакт 16 A), с пълно зареждане за 15 часа,
- От Wall Box с мощност 7 4 kW пълно зареждане за 7 5 часа с еднофазно бордово зарядно устройство
с мощност 7 4 kW,
- От Wall Box с мощност 11 kW пълно зареждане за 5 часа с трифазно бордово зарядно устройство с
мощност 11 kW,
- От устройство за бързо зареждане термичният контрол на батерията позволява употребата на
зарядни станции с мощност 100 kW и достигането на 80 от заряда за 30 минути