fbpx Новото Suzuki Baleno e на българския пазар | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Новото Suzuki Baleno e на българския пазар

Най-новия модел на Suzuki – Baleno бе представен пред медии и отбрани клиенти на марката официално. При разработването на модела вниманието е било насочено към създаване на хечбек, който да притежава елегантен силует в съчетание с достатъчно пространство, приятно шофиране и добра цена.

Дизайнерите са развили идеята в т.нар. "Liquid Flow", тъй като само енергията от движението на водата може да пресъздаде посланието за хармонизирана сила.

Новото Baleno е с нисък и широк профил с приятно извити линии. Още при базовото ниво на модела са налични хромирани линии в предната решетка и във вратата на багажника, а при най-високото ниво на оборудване, са включени и дръжки на вратите в хром. Веднага се забелязват интегрираните в HID фаровете LED дневни светлини оформени с плавна извивка. От базово ниво новия хечбек на Suzuki идва със светлини „Изпрати ме до вкъщи”, които са изключително удобни при ползване на превозното средство в тъмната част на денонощието.

Това, което впечталява е изключително просторно купе, което осигурява максимален комфорт както за пътниците на предните седалки, така и за тези отзад. Разстоянието от 805 мм между основите на предната седалка и задната седалка дава може би един от най-добрите в класа простор за колената на пътниците. Багажното отделение също е най-голямо в класа – 355л.

Новото Baleno е по-леко с 170 кг в сравнение с другия компактен модел на Suzuki – Swift и това дава по-добри резултати при возията и разхода на гориво.

Моделът се предлага с нов икономичен еднолитров BOOSTERJET 3-цилиндров турбо двигател 112 к.с. с директно впръскване.

Също така е нов и 1.2-литров мотор DUALJET бензинов двигател, 90 к.с. с 5-степенна механична кутия или безстепенната автоматична трансмисия (CVT).

Особен интерес ще представлява хибридният вариант SHVS, която използва интегриран генератор Starter (ISG), който съдейства на двигателя при стартиране и ускоряване на машината, и генерира ток при регенеративното спиране. Системата използва компактна, високо производителна литиево-йонна батерия, поставена под предната седалка.

Стартовата цена на Baleno е 22 490 лв с ДДС, като в най-луксозното си изпълнение моделът се предлага на цена от 34 190 лв.