fbpx KIA обновява семейство CEED | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

KIA обновява семейство CEED

етикети

Моделната фамилия Ceed, която заема позицията на бестселър в гамата на Kia, получи редица ярки и съвременни допълнения за моделната година 2021, сред които множество динамични и атлетични акценти в дизайна. Версиите хечбек, спортният комби вариант и динамичният shooting brake ще впечатлят почитателите на марката с усъвършенствана предната част, актуализация на детайлите в задната част, джанти с обновен дизайн и освежена цветова палитра на външните лакови покрития и интериора.

Новите модели ще бъдат в продажба от началото на четвъртото тримесечие на годината, а популярният XCeed - спортната алтернатива на традиционните SUV модели, ще бъде обновен през следващата година. В отговор на последните тенденции в изискванията на клиентите и развитието на автоиндустрията, моделната гама ще включва и нови силови агрегати и трансмисии.

Марката Kia предлага една от най-богатите моделни гами в С-сегмента на пазара, а трайното присъствие на Ceed сред продуктовата палитра на Kia подчертава изключителната привлекателност и добрата репутация на модела. Ключовата роля на гамата Ceed за утвърждаването на корейската марка на пазарите в Европа е отдавна призната. Ceed е първият създаден специално за европейските вкусове и изисквания автомобил на Kia.

Дизайнът, проектирането и производството му са изцяло европейски. Към момента моделната гама на Ceed формира 28% от пазарния дял на Kia на европейските пазари и остава силен и конкурентоспособен представител на марката във всички сегменти в Европа.

Обновеният Ceed посреща водача и пътниците с елегантно вътрешно обзавеждане в изтънчени успокояващи цветове, приятни на докосване материи и ергономично оформление. Панорамният люк на покрива осигурява непосредствена връзка с околната среда и вдъхновява с усещането за простор и свобода.

Седалките се предлагат в 9 вида материи и десени на тапицериите, 4 от които са добавени при обновлението и са изцяло нови. Изборът включва спортни седалки в черен велур с контрастиращи шевове в сиво при GT-line и характерно червено при GT версиите. GT-line и GT се отличават и с изцяло новата топка на скоростния лост, докато версиите с автоматична предавателна кутия предлагат удобен и луксозно облицован с приятна на докосване перфорирана кожа лост за управление на трансмисията.

Новата гама на Ceed предлага на клиентите на марката богати възможности за избор на различни конфигурации на задвижването, сред които модерни plug-in хибридни (PHEV) и mild хибридни (MHEV) варианти с мощност от 100 к.с. до 204 к.с. Клиентите на Ceed имат на свое разположение и възможност за избор на бензинови и дизелови двигатели със система за принудително пълнене с турбокомпресор и работен обем 1,0л и 1,5л при бензиновите и 1,6л при дизеловите задвижващи агрегати. Всички двигатели използват предимствата на технологията Smartstream на Kia.

Технологията Smartstream включва технологията за безстепенно гъвкаво управление на продължителността на отварянето на клапаните CVVD (Continuously Variable Valve Duration) на Kia за оптимизация на динамичните характеристики.