fbpx BMW xDrive Tour представи възможностите на системата xDrive | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

BMW xDrive Tour представи възможностите на системата xDrive

BMW xDrive Tour представи възможностите на системата xDrive

етикети

На пръв поглед нищо особено в една изглеждаща проста рампа. В действителност обаче, зад волана и още повече на мястото на спътника до шофьора, ситуацията е много по-различна – инстинктивното усещане е, че автомобилът ще се обърне. За капак - инструкторите разклащат сериозно купето. Обаче автомобилът е като залепен – люлее се, но усещаме, че няма да се обърне – въпреси, че едното колело виси във въздуха. Тази демонстрация е част от BMW xDrive Tour 2013 – турнето на марката, което представя възможностите на система за задвижване на всички колела BMW xDrive. Събитието се организира от BMW Group Централна и Източна Европа и BMW Driving Academy и освен в България се провежда още в Словения, Словакия, Чехия, Унгария, Полша и Румъния.
На специално изграденото селище на летище Лесново край София на разположение на присъстващите са 28 модификации от всички моделни серии от BMW Серия 1 до BMW Серия 7, оборудвани с BMW xDrive и екип професионални инструктори от BMW Driver Academy. Допълнителен акцент в програмата е представянето на последните иновации и функции от програмата BMW ConnectedDrive, която включва системи и технологии за комфорт, свързаност на автомобила с околната среда у подпомагане на водача.


Специално изграденото трасе с четири тренировъчни станции на летище Лесново пресъздава реални и трудни ситуации на пътя. Друга „атракция е” рампата, която първо демонстрира, как само с едно колело, което има сцепление и три други, които се пързалят на лагери, системата измъква автомобилът, като разпознава нуждата от преразпределяне на мощността. След изкачването на рампата и хоризонтиране, функцията Асистент за спускане на наклон сама, без натискане на никакви педали сваля автомобилът.
През 2012 г. в цял свят са продадени общо 497 515 автомобила BMW, оборудвани с интелигентната система BMW xDrive. В България 77% от реализираните автомобили са с двойно задвижване. През пролетта на 2013 г. общия брой на предлаганите модификации при които променливото разпределение на мощността между предните и задните колела се осигурява от xDrive надхвърля 60.