fbpx Renault откри лаборатория за иновации в Париж | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Renault откри лаборатория за иновации в Париж

След Силиконовата долинa и Тел Авив, Renault отвори трета лаборатория за иновации в Париж - Le Square. В нея ще се търсят нови начини за работа и изследване бъдещето на автомобилите, като ще се насърчават различни партньорства. Лаборатория е изцяло експериментална, отворена за бизнеса и в близост до служителите на Renault и Алианса. Тя ще се управлява съвместно от Renault и външните партньори, които работят за една обща цел и ще допринесе за реализацията на стратегията за иновации на Алианса.

Във Франция вече работят 228 бизнес инкубатора и 49 бизнес акселератора. Само в регион Ил дьо Франс има над 3000 регистрирани стартъпи. Освен това, Париж е класиран номер 4 сред най-атрактивните световни столици за инвестиции в областта на новите технологии.

Лаборатория за иновации Тел Авив в Израел отваря врати през юли 2016. Проектирана, за да популяризира електрическите превозни средства и да насърчава креативността в областта на устойчивата мобилност. Намира се в сградата на Техническия университет в Тел Авив и работата й е съсредоточена главно върху електрическите автомобили и следпродажбеното обслужване, както и интернет сигурността. Лабораторията е резултат от сътрудничеството между Renault и Института по иновации в транспорта в Тел Авив.


Лаборатория за иновации в Силиконовата долина, САЩ е открита през 2011 година и е първата подобна инициатива. Нейна цел е създаването на екосистема от стартиращи бизнес предприятия и Калифорнийските университети Стандфорд и Бъркли. Лабораторията допринася към общите усилия в разработването и изследването на автономното шофиране и най-вече развитие на системи близки до изкуствен интелект.