Нови електрически модели от Renault за бизнеса

Renault Pro+ представя две световни премиери към своята Renault Pro+ гама от електрически автомобили. С четири електрически лекотоварни автомобила (LCV), тази гама е уникална в световен мащаб. Освен това компанията разширява гамата си от услуги за свързаност, които предлага за корпоративните клиенти, както и за своята мрежа от специалисти.

Новото Kangoo Z.E. е оборудвано с нова батерия “Z.E.33” (33kWh), а също и с нов двигател, 100% Renault, генериращ 60 к.с.,  базиран  на двигателя ZOE R75/90. Той ще се произвежда във Франция, в завода на Renault в Клеон. Моделът сега предлага пробег от 270 км по цикъла NEDC спрямо 170 км за сегашното. В реални условия автомобилът би имал пробег от около 200 км с един товар. 

Другият модел е Master Z.E., насочен основно към корпоративните клиенти, предлагащи услуги за дистрибуция в града, както и към големите общини и кметства. Товарните характеристики на този тежък ван, пробегът и времето за зареждане, са специално пригодени към нуждите на бизнес клиентите, опериращи в градовете по целия свят. Моделът е оборудван с батерия “Z.E. 33” (33 kWh) и е снабден с R75, двигател със силно развита енергийна ефективност и мощност от 57 kW/76 к.с., наследен от ZOE. Master Z.E. има пробег от 200 км по цикъла NEDC.

Подобно на частните клиенти на електромобили, LCV клиентите също могат да се възползват от новите услуги за свързаност Z.E. Trip и Z.E. Pass в новото Renault Kangoo Z.E. Тези услуги позволяват лесно зареждане на някоя от 80-хилядите обществени EV зарядни станции в Европа. През 2017 Renault Pro+ ще извади редица други услуги за свързаност, предназначени за бизнес потребителите, започвайки с  „Fleet Management” и „Predictive Maintenance”.

“Fleet Management” е услуга, която дава достъп на мениджърите на автопаркове до:

·         важните данни на автомобила за ефективно и ефикасно управление на бизнеса

·         по-добро управление на общите експлоатационни разходи, намалявайки текущите експлоатационните разходи (по-нисък разход, планово сервизиране).

“Predictive Maintenance” включва издаване на информация в реално време за състоянието на автомобила. Въз основа на система за прогнозен анализ на данни, тя помага за:

·         Плануване на поддръжката, а така и за оптимизиране на сервизните разходи.

·         Максимизиране наличността на автомобила за увеличаване на продуктивността.

·         Гарантиране на безопасността на шофьора.