fbpx Обновеното Audi Q4 e-tron вече с увеличен пробег | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Обновеното Audi Q4 e-tron вече с увеличен пробег

Моделната линия на Audi Q4 e-tron вече обновена цялостно като предлага ново окачване, повишена ефективност, характерен звук и разширено стандартно оборудване. В допълнение към оптимизираната концепция за задвижване и по-високата мощност на зареждане, Audi разширява набора от функции на моделите в системите за подпомагане на водача. С опционалния адаптивен круиз асистент двата модела вече подпомагат и смяната на лентата за движение

Актуализираните модели вече могат да се поръчват, като цената им започва от 109 200 лв. В дилърската мрежа на Ауди в България моделът се предлага с подарък карта за зареждане Audi e - charge на стойност 2 500 лв, която е валидна за всички големи вериги електрически зарядни станции в страната.

Всички модели Q4 e-tron разполагат с голяма батерия, която осигурява 77 kWh нетна енергия (82 kWh брутна). Оптимизираната химия на клетките е подобрила мощността на зареждане с постоянен ток, така че те се зареждат от 10 до 80% за около 28 минути при идеални условия. Моделите quattro вече постигат максимална мощност на зареждане с постоянен ток от 175 kW, а моделите със задвижване на задните колела - 135 kW.

Функцията за защита на батерията автоматично ограничава нивото на зареждане до 80 процента, за да се удължи животът й. За да се осигури интелигентно планиране на пътуването и зареждането, планирането на маршрута на e-tron дава приоритет на високопроизводителни HPC станции (High-Power Charging улеснява ултрабързото зареждане). Ако водачът избере предложения маршрут, системата активира предварителна подготовка на батерията за периода, преди Audi Q4 e-tron да достигне до избраната, резервирана зарядна станция.

Всички модели са с увеличен пробег, като Audi Q4 Sportback 45 e-tron например достига пробег до 562 км в цикъла WLTP.