Завод „ДИНАМО” финансира Рали Сливен

Завод „ДИНАМО” поема част от финансирането на едно от най-престижните автомобилни състезания в Европа – „Рали Сливен”. То е кръг от Шампионата на Европа, но миналата година не можа да се проведе поради липса на средства. С решението си да бъде един от основните спонсори на авторитетната надпревара, „ДИНАМО” възстановява една своя стара традиция. Почти от самото възникване на ралито през 1976г. до 1992 г. машиностроителното предприятие е негов Генерален спонсор, а от 1980 г. и съименник на марката „Рали Сливен – Динамо”.

На 3-ти септември започва юбилейното 30-то издание на състезанието. То ще е не само старт от шампионата за Купата на ФИА за Източна Европа, но и една от четирите квалификации за италианската академия за млади пилоти „Пирели Стар Драйвър” (PSD). Според намеренията на популярната фирма за автомобилни гуми от 4 района на света ще се излъчат по двама най-добри състезатели на възраст до 25 години, които ако се представят добре на елиминациите, ще участват и в световното първенство през 2011г. От българска страна в квалификациите за академия “Пирели” ще се състезава старозагорецът Николай Диков.

До 5 септември, 36 екипажа, между които състезатели от Турция, Сърбия, Грузия, Италия, Румъния, Русия, Украйна и България ще покажат уменията си и възможностите на своите автомобили. Състезанието ще се проведе на 16 специални етапа, а общата му дължина е 572 км.

В момента „ДИНАМО” Сливен е един от водещите световни производители в сферата на електромашиностроенето. Българският завод е избран за основен доставчик на електрогенератори за армията на САЩ, където изнася голяма част от продукцията си.