fbpx Три премиери на щанда на Haval | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Автомобилен Салон София 2022

Три премиери на щанда на Haval

Дебют в България направи първият хибриден модел на GWM – HAVAL H6 HEV. Той идва с 1,5-литров, четирицилиндров бензинов двигател, с турбокомпресор, комбиниран с двускоростен 130kW електродвигател и 1,8kWh батерия. Хибридният агрегат е с комбинирана мощност от 179 kW и 530 Nm въртящ момент, изпратени към предните колела чрез двустепенна директна хибридна трансмисия. Комбинираният разход на гориво е 5.2л/100 км.

Вътрешното пространство е решено в минималистичния стил, като липсват излишни бутони, копчета и лостове. Благодарение на трите свързани екрана, водачът по всяко време има директен достъп до най-важната информация посредством 10‘‘ HEAD-UP дисплей, 10.25’‘ дигитален инструментален панел и 12.3‘‘ мултимедиен екран с висока резолюция.

Официалните продажби на HAVAL H6 HEV ще стартират до края на годната, като цената на представения експонат е 85 690 лева с вкл. ДДС. За най-нетърпеливите посетители е предвидена възможност да резервират своя хибриден автомобил още по време на изложението.

Своя дебют пред по-широка публика прави и изцяло електрическия модел на GWM – ORA CAT, чийто дизайн е повлиян от ретро-футуризма. Капацитетът на батерията от 63 кв./ч. осигурява пробег от над 400 км. Електромоторът е с мощност от 169 к.с., а ускорението от 0 до 100 км. се осъществява за 8,5 секунди. Изкуственият интелект в автомобила се управлява от платформата In-Car Smart Services на Qualcomm и чипът на Intel – Smart Autopilot, благодарение на които много бързо и прецизно се обработва информацията от 6-те камери и наличните датчици, за да бъдат разпознати превозни средства, пешеходци, пътни знаци. Модерният и високотехнологичен интериор се допълва от двоен 20.5‘‘дисплей, който обединява инструменталното табло и инфотеймънт дисплея. Той може да се контролира чрез докосване, с гласова команда, физически бутони или от мултифункционалния волан.

Освен това на АвтосСалона може да се види и третото поколение на най-успешния и продаван модел на GWM – HAVAL H6 с двулитров бензинов двигател с максимална мощност 150 kW и седем степенна автоматична скоростна кутия.

Компактният SUV на марката, HAVAL JOLION е третият модел, който допълва гамата на Haval. Въпреки компактния си размер, междуосието на автомобила от 2700 мм осигурява достатъчно пространство за пътниците на втори ред седалки.