fbpx Новото Renault Arkana с 5-звезден рейтинг от Euro NCAP | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Новото Renault Arkana с 5-звезден рейтинг от Euro NCAP

етикети

Базирано на модулната платформа CMF-B, използвана и при Captur, новото Renault Arkana се възползва от оптимизирана структура на каросерията, преработена конструкция на седалките и закопчалки на обезопасителните колани с пиротехнически обтегачи и ограничители на товара за оптимална подкрепа на всички пътници. Renault е и посланик на технологията Fix4sure за отлично придържане на пътниците за предотвратяване на изхлузване под колана при челен удар.

Със своите плавни линии и уникален купе стил, Arkana е също и истински семеен SUV, изключително просторен и удобен, позволяващ лесен монтаж на детски седалки на задните крайни седалки.

Новото Renault Arkana е оборудвано с последно поколение помощни системи за шофиране.

Сред включените ADAS (усъвършенствани системи за подпомагане на водача) системи са за поддържане на лентата на движение и автоматично спиране и потегляне при натоварено движение, за разпознаване на пътните знаци, за предупреждение за наличие на обект в "сляпата" точка, които осигуряват по-безопасно и спокойно шофиране.

Активният спирачен асистент, засичайки велосипедисти и пешеходци, предупреждава водача за опасна ситуация и може да инициира спиране, ако водачът не реагира.

Друг фактор за безопасността е повишената видимост, постигната чрез 360° камера, 100% LED предни фарове като стандартно оборудване за всички нива на оборудване, автоматично превключване на къси и дълги светлини и електрохроматично вътрешно огледало за обратно виждане.

 

Независимо от метеорологичните условия, частта от денонощието, при изпреварване или смяна на лентата, в града или при паркиране, всички тези технологии за подпомагане на шофирането подпомагат по-добрата безопасност за всички и допринасят за по-голямо спокойствие и по-малко опасност, независимо дали сте в автомобила като шофьор или пътник или отвън като уязвим участник в движението.

По този начин Renault Arkana осигурява активна и пасивна безопасност от най-високо ниво съгласно критериите на Euro NCAP. Този 5-звезден рейтинг отразява опита на Renault в тази област и ангажимента на марката да предлага по-иновативни, надеждни и безопасни автомобили на възможно най-много хора.