fbpx Поръчките за 100 лимитирани броя от новия Dacia Duster в България са отворени | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Поръчките за 100 лимитирани броя от новия Dacia Duster в България са отворени

етикети

На 14 февруари стартира ексклузивна кампания за предварителни поръчки на първи 100 броя от новия Dacia Duster. Лимитирано количество предлага две модификации:

- Dacia Duster Tce 130 4x4 + Parking pack + Цвят “Sandstone” – на цена 52 780 лв.

- Dacia Duster HYBRID 140 + Parking pack + Цвят “Sandstone” – на цена 55 780 лв.

Нивото на оборудване Duster Journey е предназначен за клиенти, които предпочитат дизайн със сдържана елегантност редом с комфорт и технологии. Допълнителното оборудване, което надгражда нивото, включва Parking pack - предупреждение за наличието на обект в сляпата зона, предни, задни и странични паркинг сензори, Multiview камера и цвят “Sandstone”.

Новата Dacia Duster е първият автомобил, който е оборудван с бензинов двигател TCe 130, предоставящ първа стъпка в електрификацията с технология 48V mild-hybrid. Предлаган за първи път от Dacia, този двигател осигурява първоначална степен на електрификация с 6-степенна механична скоростна кутия. Версията 4X4 съчетава 3-цилиндров 1,2-литров бензинов двигател с турбокомпресор и технология 48V mild-hybrid. По този начин TCe 130 намалява средния разход на гориво и CO2 емисиите с около 10[1]%.

Внедрен от Dacia в началото на 2023 г. в Jogger, двигателят HYBRID 140 се предлага с новия Duster с автоматична скоростна кутия, съчетана със скоростна кутия с палцови муфи, без съединител. Новият Duster HYBRID 140 може да бъде шофиран в изцяло електрически режим до 80% от времето в града, намалявайки разхода на гориво с до 40% в градски цикъл, в сравнение с еквивалентен двигател с вътрешно горене в градски цикъл, при сравним стил на шофиране.