fbpx Citroën обновява моделната си гама през 2023 г. | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Citroën обновява моделната си гама през 2023 г.

етикети

С цел да направи още по-привлекателни своите модели, които заеха челните места в съответните пазарни сегменти през 2022 година, от 1 март Citroën обновява гамата на моделите C4 и ë-C4, както и на C5 X. Актуализацията на първите два модела включва представената за първи път при C5 X и C4 X нова инфоразвлекателна система My Citroën Drive Plus. Новият интерфейс включва и гласово управление с естествени фрази и цифров асистент. Той може да бъде „активиран“ от водача и пътниците в автомобила с командата „Hello Citroën“, да разбира какво казват, да отговаря на въпросите им и да изпълнява гласовите им команди. Системата е в състояние да разбира фрази на 20 езика.

Моделите се отличават със своето излъчване и стил, а характерът им е подчертан допълнително с новото двуцветно лаково покритие с черен покрив Perla Nera. То отклонява погледа от вертикалните линии на силуета и го фокусира върху плавната, изпълнена с енергия линия на силуета. Контрастният покрив подчертава формите в страничната част на каросерията, които осигуряват простор и акцентират върху мускулестата й осанка със своите меки, органични линии. Използваният в лаковото покритие на колоните и покрива черен цвят Perla Nera създава уникална линия, която в комбинация със скосеното задно стъкло ясно показва отличната аеродинамика на автомобила.

Гамата от задвижващи агрегати на C5 X също е разширена с версията 180 ë-EAT8 Plug-in Hybrid, която прави plug-in хибридните варианти още по-достъпни. Превръщайки в реалност пълното спокойствие на водача по време на път, C5 X разширява гамата от функции за полуавтономно шофиране на Ниво 2 с добавяне на системата за асистенция на водача при движение на магистрала Highway Driver Assist 2.0. 

В градски цикъл новият plug-in хибриден вариант предлага пробег до 71 километра с едно зареждане на батерията, което отнема около 1 час и 40 минути при използване на зарядно устройство с мощност 7,4 кВт. Емисиите на CO2 при най-лекия вариант на оборудването са едва 27 г/км.