fbpx Новият Eclipse Cross PHEV и бензин идва в България през пролетта на 2021 г. | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Новият Eclipse Cross PHEV и бензин идва в България през пролетта на 2021 г.

MITSUBISHI започна продажбите в Япония на моделите ECLIPSE CROSS плъг-ин хибрид (PHEV) и бензинов вариант. Новият, преработен модел е вторият PHEV в гамата на марката.

 

Редизайнът издига динамиката на SUV на ново ниво, като същевременно постига грациозна, плавна форма. За първи път компанията представя нов плъг-ин хибриден (PHEV) вариант, който включва 4WD система с два електрически мотора от OUTLANDER PHEV, най-продаваният PHEV в света.

Предницата приема еволюирала версия на Dynamic Shield, изразяваща мощното представяне на SUV със сигурност за защита на пътниците на борда. Обновеното му оформлението на светлините допълва предния дизайн с остър, спортен вид. Предна и задна подброни допринасят за мощното SUV излъчване.

Елегантната, но спортна форма продължава и отзад. Дизайнерите са подменили двойното задно стъкло от предишния модел с единично стъкло за елегантен стил и грациозна форма, като в същото време се предоставя по-ясна видимост назад. Емблематичните триизмерни задни светлини на ECLIPSE CROSS са поставени на по-високо място за отличителен външен вид, който също така да се вижда лесно на пътя. Броните и страничните панели оставят впечатление за здравина и солидност.

 

ECLIPSE CROSS използва модифицирана двумоторна 4WD PHEV система от OUTLANDER PHEV. Структурата ѝ се състои от един преден и един заден електрически мотор с висока мощност, задвижваща батерия с голям капацитет и 2,4-литров MIVEC двигател, позволяващ бързо, безшумно, но мощно ускорение, уникално за електрическите автомобили, заедно с пъргаво, но стабилно управление.

Задвижващата батерия е 13,8 kWh с изцяло електрически обхват от 57,3 km (режим WLTC), което позволява чисто електрическо шофиране през по-голямата част от ежедневните пътувания до работното място. Има три режима на шофиране: EV Mode, който задвижва автомобила с електрическите двигатели, използвайки захранване от задвижващата батерия, Series Hybrid Mode използва бензиновия двигател, за да генерира мощност за електрическите двигатели, които задвижват превозното средство, а Parallel Hybrid Mode използва бензиновия двигател за задвижване, асистиран от електрическите двигатели. Автоматичното превключване между тези режими в зависимост от условията на шофиране, позволява на водачите да усетят удоволствието от шофирането

100-волтовият контакт с 1 500W мощност, който се намира в купето, може да захранва електроника и уредите за отдих на открито и е надежден източник на електричество при аварийни ситуации. Автомобилът може да служи и като акумулаторна батерия, която захранва цялото домакинство със запасената си енергия, като свързва устройство V2H3 към порта за бързо зареждане.

PHEV моделът използва системата S-AWC на ​​двудвигателния 4WD, който може свободно да разпределя движещата сила към предните и задните електрически двигатели без загуба на трансмисия.

ECLIPSE CROSS PHEV ще се предлага в България от пролетта на 2021 г. на цени от 79 000 лв., с богато серийно оборудване.