fbpx MINI за първи път създава двуместен модел | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

MINI за първи път създава двуместен модел

MINI разширява моделното семейство с първия двуместен модел в историята на марката – MINI Купе. С него се възражда не само успешната състезателна история на марката, но и категорията на особено компактните спортни автомобили.
Липсата на задна седалка създава нови възможности. Моторният отсек, пътническата клетка и багажникът са ясно отделени един от друг. Това разделение, забелязващо се най-отчетливо в силуета на автомобила, придава на MINI Купе особено впечатляваща задница в класическия стил на Gran Turismo.

Големият багажник с променлива вместимост осигурява максимална гъвкавост. Благодарение на големия, отварящ се високо заден капак и широкия, отварящ се както от мястото на водача, така и от това на спътника до него отвор за дълги предмети багажникът може да се пригоди към най-различните транспортни задачи в ежедневието, за свободното време и за пътуванията на двама пътника.

Автомобилът се предлага с най-мощните бензинови и дизелови двигатели от портфолиото на марката. Благодарение на модерната им технология мощността и въртящият момент се генерират по особено ефективен начин и в същото време се изживяват особено интензивно. Спонтанното разгръщане на мощността осигурява спортни реакции, високата еластичност и оптималното степенуване на предавателните числа гарантират пъргавина при междинните ускорения, всеобхватната технология MINIMALISM намалява броя на необходимите зареждания с гориво. Мощността започва от 122 к.с. и достига до 211 к.с.