fbpx Световна премиера за новия Golf Variant | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Световна премиера за новия Golf Variant

Компактният комби модел Golf Variant вече е още по-просторен, по-динамичен и предлага повече дигитални технологии от когато и да било преди. По-внушителното пространство за пътници и багаж, изключително богатото стандартно оборудване и новите видове задвижване с mild хибридна технология и двигателите с двойно дозиране на добавка AdBlue® са наистина авангардни постижения в класа.

Оформлението на предницата показва отчетливо близката родствена връзка с новото осмо поколение на Golf, но в останалата част от каросерията Variant демонстрира своите типични и уникални черти, сред които характерната линия на покрива, която се снижава и изравнява в задната си част, както и скосеното като при спортните купета разположение на задния прозорец. Общата дължина на новото поколение достига 4633 милиметра, а Variant вече може да се похвали с междуосие от 2686 милиметра (увеличение в размер на 66 милиметра в сравнение с предходния модел).

Увеличението на общата дължина и междуосието естествено се отразяват благоприятно на размерите на интериора на новия Golf Variant. Допълнителната дължина по отношение на междуосието се използва почти изцяло за увеличение на простора в купето, в което могат да пътуват изключително удобно петима пътници. Багажното отделение също предлага внушителен обем – при използване на пространството до горния ръб на облегалката на задната седалка, то предлага полезен обем от 611 литра (6 литра повече в сравнение с Golf Variant 7). При пълно натоварване до покрива с поставена преградна мрежа и използване на пространството до облегалките на предните седалки, полезният обем се увеличава до невероятните 1642 литра, което е увеличение в размер на 22 литра в сравнение с възможностите на предходното поколение. Ако и двете ръце са заети с покупки или друг тежък багаж, допълнително предлаганият електрически механизъм на капака на багажника със сензорно управление на отварянето може да се задейства и с леко движение на крака пред задната броня.

Новите задвижващи системи предлагат чиста ефективност – автомобилът идва с eTSI с 48 V технология и 7-степенна DSG трансмисия с два съединителя, например – ремъчният стартер-генератор с 48 V, 48-волтовата литиево-йонна акумулаторна батерия и модерният TSI двигател се съчетават в едно, формирайки нова високоефективна mild хибридна задвижваща система.

Разбира се, новото поколение на Golf Variant се предлага и с модерни TDI двигатели с така нареченото „двойно дозиране” - двойно впръскване на добавката AdBlue® и SCR (Selective Catalytic Reduction) система за селективна редукция на емисиите с два катализатора, която значително намалява емисиите на азотен окис (NOx) и превръща TDI двигателите, които ще могат да се поръчат скоро за новия модел, в едни от екологично най-чистите и ефективни дизелови двигатели в световен мащаб.

Втората генерация на Golf Alltrack отбелязва пазарната си премиера паралелно с тази на новия Golf Variant. В качеството си на своеобразен кросоувър между Golf Variant и популярните SUV модели, новият Golf Alltrack се отличава с включена в стандартното оборудване система за постоянно задвижване на четирите колела 4MOTION, увеличен клиренс и характерен all-terrain дизайн със специфично оформление на броните и индивидуално изпълнение на интериора. С това оборудване новият модел демонстрира забележително универсални качества и  е напълно ефективен и при движение извън пътищата с твърда настилка. Едновременно с това и благодарение на системата за двойно предаване, Golf Alltrack е подходящо за теглене на внушителни товари с допустимо тегло до 2000 килограма. Във всички останали технологични аспекти Golf Alltrack съответства на характеристиките на новия Golf Variant - в допълнение към изцяло цифровото арматурно табло, оборудването му включва допълнителни асистиращи системи като Travel Assist (асистирано шофиране със скорост до 210 км/ч) и новата матрична LED система на предните светлини IQ.LIGHT.