fbpx Opel с три електрически премиери в Мюнхен, показа бъдещия си дизайн (видео) | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

IAA Mobility 2023 Мюнхен

Opel с три електрически премиери в Мюнхен, показа бъдещия си дизайн (видео)

Три автомобила на Оpel правят своите световни премиери пред международна публика по време на IAA Mobility 2023 в Мюнхен, което днес отваря врати за широката публика.

Център на щанда в изложбен център е визионерския концептуален автомобил Opel Experimental.  Елегантният силует на Experimental се откроява с добавянето на външно осветление и смели контрастиращи графики вместо хром, показващи индивидуалност и изтънченост към впечатляващите пропорции. Заостреният профил има дързък и изчистен дизайн с гладка повърхност, за да завърши изразителното присъствие на ефективния батерийно-електрически кросоувър.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ina Georgieva (@ina.georgi)

 

Силуетът на Opel Experimental се базира на много ергономичен и ефективен екстериор в съчетание с най-модерни технологии и системи за асистенция. Въздушните клапи отпред и отзад повишават аеродинамичната ефективност, както и задният дифузор. Той се удължава или скъсява в зависимост от преобладаващата ситуация на шофиране.

Премиера прави и Astra и Astra Sports Tourer Electric. Новото изцяло електрическо комби на Opel е с 156 к.с. и мощен максимален въртящ момент от 270 нютонметра и има максимална скорост от 170 км/ч. Багажното пространство е от 516 литра като със сгънати седалки капацитетът нараства до 1 553 литра.

Бестселърът Corsa също става електрическа. Най-впечатляващата екстериорна характеристика е лицето на марката Opel Vizor, което отличава всички нови модели на бранда. Освен това се предлага опция с напълно дигитален кокпит, включително нов инфотейнмънт. Под капака Corsa Electric се предлага с избор от две изцяло електрически задвижвания: нова опция със 156 к.с. и до 402 километра пробег, както и вариант със 136 к.с. и до 354 километри пробег.