fbpx Land Rover Defender взе приза 4x4 автомобил на годината 2021 в България | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Land Rover Defender взе приза 4x4 автомобил на годината 2021 в България

Новият Land Rover Defender бе отличен с приза 4x4 автомобил на годината 2021. Легендарният всъдеход триумфира в категорията, изправяйки се срещу Audi Q3 Sportback, Ford Kuga, Hyundai Tucson и Renault Captur. Членовете на Прес-авто клуб България оценяваха колите по шест основни критерия - дизайн, задвижване, функционалност, пътно поведение, безопасност и цена/предлагане.

Това отличие е едно естествено продължение на линията от награди, които автомобила получи от своето лансиране на пазара до днес. Land Rover Defender е носител на повече от 50 престижни световни отличия, включително автомобил на годината на Top Gear 2020, SUV на годината на Motortrend 2021, Best SUV 2020 на Autocar, както и получи престижната титла Световен автомобилен дизайн на годината 2021. Всички тези признания в световен мащаб, както и титлата 4x4 автомобил на годината 2021 за България, доказват изключителните качества на неудържимия всъдеход.

Легендарната личност на оригиналния Defender е пресъздадена и в интериора, с акцент върху практичността. Defender 110 предлага пет, шест или 5 + 2 места за сядане, докато 90 може да побере шестима пътници в автомобила и е с дължина на компактен семеен хечбек.

Широчината на способностите на Defender повишава прага за здравина и комфорт на пътя. Силната алуминиева платформа D7x на Land Rover, усъвършенстваните технологии за всички терени и модерните двигатели осигуряват неудържима способност. Внимателно усъвършенстваното управление на иконичния всъдеход осигурява възнаграждаващо шофиране и първокласен комфорт на дълги разстояния на всякакви терени, а експертите от Euro NCAP дадоха на Defender максимална оценка от пет звезди за безопасност.

Изборът от усъвършенствани бензинови и дизелови двигатели Ingenium гарантира, че Defender разполага с мощност, контрол и ефективност за всяка среда, докато Plug-in хибрид (PHEV) вариантът осигурява изцяло електрически пробег от близо 50 км.* В допълнение, мощен бензинов двигател V8 с компресор суперчарджър доставя нови нива на производителност и мощност към семейството на Defender.

Семейството Defender вече включва Defender 90 и Defender 110, както и търговските варианти 90 и 110 Hard Top, докато новият Defender V8 с 525 к.с. съчетава характерните възможности на Land Rover с невероятна производителност и настройки на шасито за повишено удоволствие от шофирането.