fbpx Асоциацията на вносителите на автомобили предлага да се кара мотор до 125 кубика с "В" категория | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Асоциацията на вносителите на автомобили предлага да се кара мотор до 125 кубика с "В" категория

Във връзка с публикувания за  обществено  обсъждане  проект на Закон за изменение и допълнение на Закона за движение по пътищата и като член на работна група за изготвяне на проекта от Асоциацията на автомобилните производители предлагат без специална категория да могат да се карат мотоциклети с обем на двигателя до 125 куб. и мощност до 15 конски сили.

Приемането на този текст ще даде възможност за разширяване употребата на двуколесни МПС. Това ще спомогне за облекчаване на  трафика и  паркирането в големите градове и  ще доведе до намаляване замърсяването на околната среда.

Другото предложение е свързано с моторно превозно средства, което използва алтернативно гориво - да може да се кара без специална категория с тегло и над 3500 кг, но не повече от 4250 кг. Мотивът за тази промяна е, че електрическите лекотоварните автомобили често надвишават посочената сега рамка (3.5 тона), заради теглото на задвижващата система. , в сравнение със задвижващата система на превозно средство със същите размери, което е оборудвано с конвенционален двигател с вътрешно горене.

Целта на изменението е да се улесни и насърчи използването на превозни средства с алтернативно гориво.