fbpx Новият Nissan NP300 Navara | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Новият Nissan NP300 Navara

Изцяло новият Nissan NP300 Navara поставя нов еталон в сектора на 1-тонните пикапи, комбинирайки най-доброто от огромния опит на Nissan в сегмента на кросоувърите и над 80 години опит в създаването и производството на здрави и умело проектирани пикапи.

Подобряване на комфорта и качеството, запазване на всепризнатите офроуд способности на NP300 Navara, издръжливост и товароносимост – това са били основните цели при проектирането на новия автомобил. Новият модел е изцяло нова версия на предишното поколение, със здраво шаси, което въвежда редица инженерни новости, проектирани, за да подобрят допълнително управляемостта и практичността. И използвайки същата кросоувър ДНК, която е основа при създаването на водещите в класовете си Qashqai, X-Trail и Juke, новият NP300 Navara внася ново ниво на качествена изработка, стил, комфорт и качество, характерни за леките автомобили, както и нови технологии на пикап пазара.

Nissan проектира напълно ново многораменно задно окачване за модела Double Cab, като така осигури съществено подобрен комфорт и управление. Освен това то е с 20 кг по-леко от предишната конструкция с листови амортисьори.

King Cab може да се похвали със съществено актуализирана версия на окачването с листови амортисьори, в сравнение с модела от предишното поколение. Основните му компоненти тежат със 7 кг по-малко от тези на предишната конструкция и осигурява на King Cab 3,1% подобрение на ъгъла на заход на задните колела, като осигурява и намаление на шума от движението по пътя.

Новата NP300 Navara представя гама от нови технологии. Around View Monitor и Forward Emergency Braking (FEB) са уникални за сегмента на пикапите. Допълнителни функции за комфорт и удобство включват Круиз контрол, Hill Descent Control (HDC) и Hill Start Assist (HSA), като всички те са разработени, за да отговорят на специфичните изисквания на клиентите на NP300 Navarа. Същото важи и за безключовото влизане в автомобила, камерата за движение на заден ход и паркинг сензорите.

Интериорът също е напълно променен.

Новият 2,3-литров dCi двигател на NP300 Navara е с до 24% по-ефикасен спрямо двигателя, който заменя, и е най-чистият и най-икономичен в класа си. Предлаган в две версии, с мощност 118kW и 140kW, най-мощната версия въвежда за пръв път битурбо технологията и осигурява изключително ниски експлоатационни разходи, допълнени от съществено намаляване на CO2 eмисиите.