fbpx Ford Kuga Plug-In Hybrid е най-продаваният плъгинхибрид в Европа през 2021 г. Какво е било поведението на клиентите? | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Ford Kuga Plug-In Hybrid е най-продаваният плъгинхибрид в Европа през 2021 г. Какво е било поведението на клиентите?

С над 48 000 броя продадени автомобили Kuga Plug-In Hybrid е най-продаваният PHEV сред всички сегменти в Европа през 2021 г. Анализ на анонимизирани данни от клиенти на модела в цяла Европа показва, че изминатото от тях средно годишно разстояние е малко над 10 000 км. Въз основа на хомологираните данни за общите емисии по WLTP, Kuga Plug-In Hybrid отделя приблизително 1110 кг по-малко CO2 в сравнение с емисиите на аналогичен модел Kuga 1,5 л EcoBoost бензин за същото разстояние.

Данните също така показват, че шофьорите на Kuga Plug-In Hybrid предпочитат да поддържат батерията на автомобила си 100% заредена, като почти половината зареждания се случват през нощта. Популярни са и кратките, от един до два часа, зареждания през деня. Ford очаква тази честотата на зареждане от страна на PHEV-шофьорите да се увеличи още с разширяването на зарядните инфраструктури в Европа.

Kuga Plug-In Hybrid е най-продаваният модел PHEV сред всички марки на европейските пазари през 2021 г., надминавайки най-близкия си конкурент в сегмента с повече от 17%.2 Продажбите на плъгин-хибридни и изцяло електрически автомобили представляват 19% от тези на всички нови превозни средства, продадени през 2021 г., в сравнение с 21,7% за превозни средства с дизелови двигатели. Повече от половината от всички модели Kuga, продадени през 2021 г., са плъгин-хибрид или пълен хибрид.

Клиентите редовно зареждат своите Kuga плъгин-хибриди

За всеки 100 дни шофиране има 71 зареждания, което показва, че клиентите зареждат по-често в дните, в които използват своята Kuga. В допълнение, средното зареждане при включване е 30%, което предполага, че клиентите рядко шофират до пълно изтощение на батерията, а поскоро я поддържат в пълен заряд, за да увеличат до максимум електрическото шофиране.

Обхватът на шофиране на Kuga Plug-In Hybrid предоставя на клиентите гъвкавост и отговоря на техните нужди. Средното изминато разстояние на ден и броят на пътуванията над 100 км достига връх през летните месеци юли, август и септември 2021 г. Това предполага, че потребителите са били в състояние да използват хибридната бензиново-електрическа мощ на модела, за да се насладят на своята ваканция и активности през лятото.

Клиентите се възползват от зареждане през нощта у дома, за да намалят разходите си за експлоатация на автомобила. От 5,7 милиона зареждания на автомобили Kuga Plug-In Hybrid, записани с данни през последните 12 месеца, 46% са се случили през нощта, най-често в продължение на 12 или повече часа. Освен че позволява на собствениците да се възползват от по-евтината нощна електрическа енергия, популярността на зареждането през тъмната част на денонощието предполага, че клиентите възприемат поведение, подобно на зареждането на смартфоните и другите  устройства, които бързо и безпроблемно се настаниха в ежедневието ни.

Второ по популярност е зареждане с продължителност между един и два часа през деня, което означава, че шофьорите на Kuga PHEV се възползват също и от бързи зареждания, когато обществените съоръжения го позволяват.