fbpx KIA цели да стане водещ производител на електромобили | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

KIA цели да стане водещ производител на електромобили

Водеща снимка
Да

KIA цели да стане водещ производител на електромобили

KIA Motors Corporation разкри подробности около своята глобална бизнес стратегия в сферата на електрическите превозни средства EV (Еlectric Vehicles), демонстрирайки ранни скици на няколко от бъдещите задвижвани изцяло с акумулаторни батерии електромобили BEV (Battery Electric Vehicles) на марката. Подробностите относно бъдещата продуктова стратегия на KIA в EV сферата бяха обявени лично от президента и главен изпълнителен директор на KIA Хо Сун Сонг по време на специално събитие в завода на марката в Хуасун, Южна Корея.

 

„От момента на представянето на KIA Ray EV – нашият първи серийно произвеждан BEV модел през 2011г., до днес KIA е реализирала над 100 000 BEV в световен мащаб,” сподели изпълнителният директор Сонг. „След тази първа стъпка, ние започнахме да представяме последователно редица нови BEV модели на пазарите по целия свят и обявихме своите планове за ускоряване на този процес през следващите години. С преориентирането на нашия бизнес към електрификация, ние ще се стремим към повишаване на дела на BEV моделите до 25% от общия обем на продажбите на компанията в международен мащаб в периода до 2029г."

Съгласно мерките, заложени в стратегическия „Plan S“ на KIA, който бе обявен в началото на 2020г., до 2025г. марката планира да разшири своята гама от BEV модели до общо 11. През същия период KIA ще увеличи дела на BEV моделите до 20% от общия обем на автомобилните продажби на марката на развитите пазари в Южна Корея, Северна Америка и Европа. Сред показаните днес скици са седем BEV модела, които предстои да бъдат пуснати на пазара до 2027г.

Първият от поредицата BEV модели, носещ кодовото название CV, ще бъде представен през 2021г. и ще се превърне в първият BEV модел на марката с дистрибуция в световен мащаб. Новият електромобил ще предложи същите конкурентоспособни продуктови качества и привлекателен дизайн като другите автомобили в гамата на KIA и ще разполага с висока динамика на пътя и отлични характеристики на зареждане.

Стретегическият „Plan S” на KIA – преход към електрификация

По-рано през месец януари тази година KIA Motors представи своя „Plan - S“ средно- и дългосрочна стратегия за бъдещото развитие на компанията, очертавайки плановете си за перспективен преход на бизнеса към фокус върху BEV електромобилите, услугите и решенията за мобилност. KIA ще се съсредоточи върху постигането на водеща позиция в глобален мащаб с лансирането на нови BEV електромобили и внедряването на иновации в областта на производството, продажбите и услугите.

KIA обновява изцяло своето продуктово планиране, изследователска и развойна дейност, както и автомобилното производство, така че да отговори активно на разнообразните нужди и изисквания на клиентите още на етап продуктовото планиране.

В допълнение към това, KIA Motors планира да разшири и своята глобална инфраструктура за сервизно обслужване на електромобили. KIA възнамерява да увеличи броя на специализираните за ремонт и обслужване на електромобили сервизни постове в Корея до 1200 към 2030г. На останалите пазари по света KIA ще увеличи броя на работните постове за сервизно обслужване на EV модели до 600 към края на настоящата година и над 2000 в периода до 2023г.