Volvo със сериозен ръст на продажбите

На автомобилното изложение в Париж бе показано изцяло новото Volvo XC90 беше представено за пръв път пред широката публика на автомобилното изложение в Париж. Това е нов, визуално впечатляващ, седемместен SUV автомобил с премиум качество, оборудван с водещи в световен мащаб функции за безопасност, първокласен двигател Twin Engine с 400 к.с. и емисии на CO2 от около 60 г/км, несравнима комбинация от мощност и икономия на гориво и превъзходен интериор. Автомобилът разполага с иновативна конзола за управление със сензорен екран, подобен на таблет, която формира основата на една изцяло нова вътрешна система за управление на автомобила.

Подготвян в продължение на три години и част от инвестиционна програма на стойност 11 милиарда щатски долара, изцяло новият модел XC90 бележи началото на нова глава в историята на Volvo. Автомобилът улавя бъдещата посока в дизайна на Volvo, внедрява своя собствена гама от нови технологии и използва нова платформа Scalable Product Architecture (SPA) и високоефективно семейство двулитрови, четирицилиндрови двигатели Drive-E.

В същото време европейските продажби на Volvo Cars се увеличиха с 12,9 на сто през първите осем месеца на тази година, което превръща Volvo в премиум брандa с най-бърз ръст на продажбите сред водещите пет автомобилни марки в Европа, според независими данни, събрани от Европейската асоциация на автомобилните производители (ACEA).

 

Силните първи осем месеца на годината се дължат на успешното представяне на марката в по-големите европейски пазари като Германия, Великобритания и Швеция. Пазари като Франция, Италия, Полша, Испания и Финландия също показват стабилен растеж. Европа е най-важният регион в продажбите на Volvo Cars, съставляващ над половината от общия размер на световните продажби на компанията. 

 

Facebook comments