fbpx Култовият FIAT 500 вече е само електрически и се продава и в България | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Култовият FIAT 500 вече е само електрически и се продава и в България

Един от вдъхновяващите и иконични автомобили FIAT 500, вече е 100% електрически и се продава в България.

Малкият автомобил може да бъде моден аксесоар и демонстрира лайфстайл, който задава трендовете. Този модел показва посоката, в която ще се променя придвижването в града – само на ток и с нулеви вредни емисии. Новият 500 се предлага вече само като електрически автомобил, с което уверено показва бъдещето на марката и отново налага тенденциите в градската мобилност.

500 Electric e със задвижване на предните колела, оборудвана е с електромотор с мощност 118 к.с. Ускорението до 100 км/ч става за 9 сек, а максималната скорост е 150 км/ч. Литиево-йонната батерия е с капацитет 42 кВтч и осигурява пробег от 320 км по цикъла WLTP. За 5 минути от 85-киловатов терминал за бързо зареждане може да натрупа ток за 50 км, а за 35 мин батерията ще се зареди на 80%.

500 Electric е първият автомобил в своя клас, който е снабден с автопилот от второ ниво. Електрическият автомобил е оборудван с адаптивен круиз контрол, система за автоматично аварийно спиране, системи за следене на избраната за движение лента, мониторинг на слепите зони, задна камера с висока резолюция.

Моделът има три режима на шофиране - Normal, Range и Sherpa. Ускорението до 50 км/ч става за 3,1 секунди.
Наличните нива на оборудване в представителствата на Витоша Ауто са хечбек с две врати, кабриолет, като това е първият електрически кабриолет на пазара, и версия 3+1 с 4 врати. Дилърствата са подготвили атрактивни лизингови предложения за бизнес клиенти, които са при месечна вноска от 500 лв./месец с ДДС.