fbpx 15 хил. км за 8 дни | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

15 хил. км за 8 дни

На 30 юни Райнер Зейтлов ще започне работа по своя нов световен рекорд с кола през Евразия, за който ще трябва да премине 15 200 километра. За около 8 дни Райнер иска да шофира от Магадан, най-източния град на азиатския континент, за да стигне с кола до най-западния град на европейския континент Лисабон. Той и неговият екип, операторът Мариус Биела и руският журналист Петър Баканов ще минат през 7 държави: Русия, Беларус, Полша, Германия, Франция, Испания и Португалия. Както и при предишните си предизвикателства, Зейтлов ще дари средствата за благотворителност за SOS селище в Беларус. С голямото наследство на предишните си постижения Райнер отново избра Goodyear като идеален партньор за този опит за световен рекорд.

От Магадан до Якутск Райнер ще използва гуми Goodyear Wrangler All-Terrain Adventure с кевлар, които имат силни офроуд възможности за много взискателни и екстремни условия. За магистралите и пътищата с чакъл от Якуткс до Лисабон Райнер ще зползва гуми Wrangler HP All Weather за SUV и 4X4 автомобили, които комбинират твърдо представяне през цялата година на асфалтирани и втвърдени пътища със силни офроуд възможности. Гумата предлага агресивно сцепление на мокро и голяма устойчивост на аквапланинг, които гарантират спокойствието на екипа, че ще стигнат до Лисабон.

За поставянето на рекорда ще са необходими общо 7 гуми – четири монтирани на джантите на автомобила и 3 резервни. Останалите партньори на предизвикателството са Volkswagen Group Rus, LukOil lubricants, Ferodo, Champion, Immarsat, Exide, Borbet и Kuehne+Naegel.