fbpx Huawei представи новия SUV електромобил SERES SF5 | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Huawei представи новия SUV електромобил SERES SF5

На Международното автомобилно изложение в Шанхай, Huawei обяви, че китайската автомобилна компания SERES пуска на пазара новия електрически автомобил с удължен пробег, който ще бъде наличен и във флагшип центровете на Huawei в Китай. За първи път Huawei приветства автомобилен партньор в своята „1+8+N“ екосистема.

Основните задръжки на потребителите по отношение на електрическите автомобили са свързани с времето за презареждане, и Huawei и SERES създават нова система за удължен пробег. Оборудвана с HUAWEI DriveONE Three-in-One Electric Drive, тя е не само оптималното решение за потребителското безпокойство от изчерпване на батерията, а и създава първокласно изживяване в купето.

Новият SERES SF5 предлага гъвкавост с пробег от 180 km в изцяло електрически режим, посрещащ нуждите за градско шофиране, и пробег от над 1000 km в режим на удължен пробег за пътуващите на дълги разстояния. Новият SUV ускорява от 0 до 100 km/h за 4.68s. Високата производителност се поддържа и от лекото алуминиево шаси, double- wishbone предно и многоточково задно предаване. Така новият SF5 е едновременно мощен, пъргав и стабилен.

HUAWEI HiCar решенията позволяват на потребителите неусетно да превключват между приложенията на мобилния си телефон и централната система на автомобила, получавайки достъп до навигация, музика и още много възможности навсякъде, по всяко време. Музиката от смартфона продължава в автомобила, когато влезете в него, а на ваше разположение е интерактивно гласово управление, позволяващо на шофьора да се посвети изцяло на шофирането. HUAWEI HiCar може да свърже колата и с други смарт устройства и пътниците в нея да включат климатичната система, смарт екран или друга система, намираща се в дома им.

Трипосочната аудио система на автомобила се състои от 11 озвучителни тела, настроени от експертите на HUAWEI SOUND. С технология, свеждаща фоновия шум до нивото на тиха библиотека, около 38 dB, пътниците се потапят в автентичен звук с близко до оперно качество. 

SERES SF5 разполага и с V2V (vehicle-to-vehicle) режим на презареждане, позволяващ да се подаде захранване на изолирани в по-диви райони автомобили. Налице е още V2L (vehicle-to-load) захранване в помощ на къмпингуващите, благодарение на което те могат да ползват индукционни готварски уреди, музикални уредби и друго оборудване по време на спирка за барбекю.  

Новият модел ще бъде наличен във флагшип магазините на Huawei и предоставян за тест драйв на потребителите в Китай от 21 април.