fbpx Със специалното издание Pat Moss Edition MINI празнува успеха на силните жени. | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Със специалното издание Pat Moss Edition MINI празнува успеха на силните жени.

Водеща снимка
Да

Със специалното издание Pat Moss Edition MINI празнува успеха на силните жени.

етикети

На Международния ден на жената през 2022 г. MINI отбелязва паметта на легендарна състезателка. Пат Мос пише историята на моторните спортове през 1962 г., отбелязвайки първата победа на британската марка в международно рали по престижния маршрут Нордвейк - Монте Карло - Нордвейк, по-известен като "Международното рали на лалетата" („Internationale Tulpen Rallye“). Нейната победа е не само прелюдия към уникалната история на успеха на Classic MINI в рали спорта, но и предизвика вълнение в състезанията, които са доминирани от мъжете. „Моси“ и „Уиз“, както са наричани Пат Мос и нейната навигаторка Ан Уиздъм на състезателната сцена, успяват като екип да постигнат неща, които никой не може да пренебрегне. Във времето, когато ролите на половете са предопределени, тези две жени безцеремонно ги дефинират сами. 60 години по-късно обществото е направило решителни стъпки напред и повече от всякога при MINI силните жени формират успеха и имиджа на британската премиум марка.

Стефани Вурст е начело на марката MINI от февруари 2022 г. С опита си в областта на цялостното корпоративно управление и междукултурния си произход, тя е твърдо решена да електрифицира британската премиум марка и да обърне силно внимание на темата за устойчивостта. 

Дженифър Трайбер-Рукенброд допринася за това преустройство като ръководител на комуникациите за MINI и BMW Motorrad. За нея разнообразието и равните възможности са част от рецептата за успех на MINI: „Ние ясно виждаме разнообразието като сила – както в рамките на нашата организация, така и извън нея – подходящият състав на нашите екипи във всички области е ключов фактор за креативност, иновации и в крайна сметка успехът на марката MINI.

Сега името на починалата през 2008 година рали състезателка носят специалните модели в нейна чест. Pat Moss Edition за MINI Cooper S с 3 врати, MINI Cooper S с 5 врати и MINI John Cooper Works ще бъдат въведени на пазара през май 2022 година – точно 60 години след триумфа в Нидерландия. 

Разказването на истории като тази на Пат Мос е страст и на Лина Фишер. В Editorial Office на MINI работи за Editorial Marketing и списание MINI Insider. Тя е част от MINI от 2010 г. В редакционното съдържание за Pat Moss Edition, Empowerment на жените е фокусът в няколко отношения – фотограф, редактор и две каскадьорки работят заедно за снимките и представят специалния модел, проектиран предимно от жени.

Верена Маркарт, продуктов мениджър в MINI, също цени този вид вдъхновение в работата си. За нея MINI общността винаги е преди всичко ключов двигател в нейната работа.