fbpx Емблематичният Land Rover Defender модерен и готов да приключения | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Емблематичният Land Rover Defender модерен и готов да приключения

етикети

Емблематичният SUV Land Rover Defender бе представена на Автосалона във Франкфурт, който днес отвори врати за журналисти. Създаден с уважение към оригинала и желание да бъде най-проходимият 4х4, новият Defender предоставя ненадминати способности, непоклатими здравина и качество, както и подобрена технология за офроуд. Новият Defender ще е символът на свободата и приключенията през 21-ви век, като в същото време остава верен на традицията и 71-годишното наследство на Land Rover. Мигновено разпознаваемият силует на Defender е новата представа на дизайнерите, надграждаща така познатия ни класически модел. Най-емблематичните особености като алпийските прозорци в тавана и резервната гума отзад са били запазени, а от своя страна стойката е по-повдигната. 

Същността на оригиналния Defender е в основата на изцяло новия модел, като в купето са на фокус структурни елементи и фиксации, които обикновено са скрити от гледката, а целта е да има акцент върху простора и практичността. Иновативните функции включват скоростен лост, монтиран на таблото, опционална трета седалка отпред, която се превръща в подлакътник и напомня за първите Land Rover автомобили. В резултат на това, Defender 110 предлага пет, шест или 5+2 места и товарно място зад втория ред седалки до 1,075 литра и 2,380 литра, когато втория ред е сгънат. Defender 90 ще може да превозва шест пътника, като компактният SUV ще бъде с дължината на семеен хечбек.

Новият Defender предлага избор от усъвършенствани бензинови и по-чисти дизелови двигатели, които гарантират мощност, незабавни реакции, пълен контрол и ефективност. През следващата година към гамата двигатели ще се присъедини и Plug-In Hybrid (PHEV) представяйки прогреса на електрификация на задвижването в Land Rover.

При представянето налични ще бъдат четирицилиндров P300 и мощен шестцилиндров P400 с ефективната технология мек (майлд) хибрид. Други опции са двойката четирицилиндрови дизели D200 и по-мощния D240 – и двата, от които осигуряват икономия на гориво от 7,6 л/ 100 км и емисии на CO2 от 199 г/ км (NEDC еквивалент).