fbpx BMW Серия 5 отново е предпочитана бизнес лимузина | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

BMW Серия 5 отново е предпочитана бизнес лимузина

BMW Серия 5 е най-предпочитания бизнеса модел от клиентите на марката. Общо 366 992 клиенти в целия свят са избрали BMW Серия 5 Седан, Туринг или Гран Туризмо. Ключов фактор за този успех е обновяването на модела през 2013 г. С въвеждането на по-широка гама от двигатели, допълнително оборудване и още по-голямо разнообразие от предложения на програмата BMW ConnectedDrive.

При обновяването селективно е преразгледан външния дизайн на цялото семейство, като е подсилено цялостното му присъствие. Наред с това новият дизайн на задницата на BMW Серия 5 Gran Turismo, например, позволява да бъде увеличен с 60 л. товарния обем на модела. Нещо повече, въведените за първи път при Серия 5 дизайнерски линии Luxury и Modern, заедно с пакета M Sport позволяват да се придаде индивидуалност и собствен характер на всеки автомобил BMW Серия 5.

Интерирорът е също с подобрена функционалност. Ергономично разположеният и лесен за употреба iDrive контролер е включен в стандартното оборудване на всички модели, а контролния дисплей е с хромирана лайстна. Заедно с навигационната система Professional, iDrive контролерът е оборудван с чувствителна на допир повърхност, което допълнително увеличава оперативното удобство, като позволява въвеждане на текст - за търсена дестинация в навигацията, име от телефонен указател и др. с помощта на един пръст.

От юли 2013 г. двигателите са по-бързи , по-икономични, по-екологични и по-ефективни. Мощността им варира от 105 кВт/143 к.с. до 412 кВт/560 к.с., като всички отговарят на стандарта за нивата на емисии за отработени газове EU6 (BMW M5 : EU5 ).