fbpx Mercedes-Benz ще предложи нов ван -T-класа - за семейства, активен отдих и работа | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Mercedes-Benz ще предложи нов ван -T-класа - за семейства, активен отдих и работа

Mercedes-Benz произвежда ванове във всички сегменти и отговарящи на изискванията на клиентите за просторно пространство и комфорт. Сега върху платформата на малък ван ще бъде създаден нов автомобил, който е съобразен с нуждите на семействата, като същевременно е подходящ и за активен отдих. Подобно на V-класата, която успешно се позиционира в средния сегмент като размер, Mercedes-Benz ще предлага и малък ван за индивидуални клиенти от първата половина на 2022 година. Обозначението на този нов модел е "T-класа".

Като напълно нова разработка, T-класата ще бъде ясно забележима от пръв поглед като член на фамилията Mercedes-Benz и ще има неизменно типични характеристики на марката с трите лъча. Особено по отношение на дизайна, стойността, безопасността и свързаността, новият автомобил ще носи изцяло ДНК-то на Mercedes-Benz.

Т-класата ще отговори на нуждите на семействата и хората, ориентирани към свободното време, с атрактивно съотношение цена-стойност 

Буквата Т означава ефикасни концепции за пространство и по този начин е напълно подходяща за обозначаване на компактните ванове, носещи трилъчата звезда.

Новата T-класа ще предлага голямо пространство и ще е подходящ автомобил за различни приложения, включително и за превоз на пътници в услугите за споделяне, като същевременно комфортът не се компрометира. Широките плъзгащи се врати от двете страни на автомобила ще позволяват лесен и удобен достъп до интериора. Наред с конвенционалните задвижващи системи, ще има и напълно електрически версия.

В сегмента на малките ванове от 2012 г. Mercedes-Benz се позиционира с модела Citan. През август миналата година компанията обяви наследник на компактния градски ван за доставка, заедно с напълно електрически вариант. На базата на тази малка платформа ще бъдат създадени две превозни средства: докато Citan е безкомпромисен автомобил, съобразен с изискванията на бизнес клиентите, то T-класата ще се фокусира основно върху индивидуалните клиенти.

T-класата и Citan ще бъдат създадени в сътрудничество с Renault-Nissan-Mitsubishi.