fbpx Jeep Avenger разширява гамата си e-Hybrid | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Jeep Avenger разширява гамата си e-Hybrid

етикети

Jeep разширява гамата на Avenger, Европейски автомобил на годината за 2023 г., като представя новата версия Avenger e-Hybrid в допълнение към версиите с електродвигател и с двигател с вътрешно горене. Целта, в съответствие с трайния ангажимент на марката към свободата на избор, е да се предостави на клиентите гъвкавост да избират между три силови агрегата.

Avenger e-Hybrid комбинира двигател с вътрешно горене с електрически мотор, позволявайки на автомобила да се движи с изключен двигател с вътрешно горене в определени ситуации. Този режим се активира по време на градско шофиране със скорост под 30 км/ч, достигайки до 1 км автономия в напълно електрически режим по градски и извънградски пътища, ако се поддържа нормално шофиране или когато водачът освободи педала на газта при стабилизирани условия или надолу дори по магистрала, спестявайки гориво.

Технологията също е включена в процеса на запалване на двигателя, улеснен от електрически мотор с
поддръжка на ремъчен стартерен генератор. Това позволява безпроблемен преход между двигателя с
вътрешно горене и електрическия мотор, като същевременно се поддържа безшумна работа.

Ключът към неговото представяне се крие в хармоничното взаимодействие между 1,2-литровия 3-цилиндров двигател с вътрешно горене, способен да достави до 100 конски сили, 48-волтовата литиево-йонна батерия и иновативната 6-степенна електрическа скоростна кутия с двоен съединител. Тази скоростна кутия съдържа електрически мотор с 21 кВ, инвертор и централен трансмисионен блок, работещи заедно за оптимизиране на компактността и ефективността.

Освен това, разходът на гориво е отличен - само 5,1 л/100 км. Задвижването включва
двигател с 1.2 e-DCT 6-степенна конфигурация P2 48V, генериращ 74 кВ (100 к.с.) максимална мощност и
205 Нм въртящ момент, заедно с 21 кВ е-мотор, доставящ 55 Нм въртящ момент, всичко това допълнено от
44-литров резервоар за гориво.