fbpx Световна премиера за шестото поколение на Opel Astra | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Световна премиера за шестото поколение на Opel Astra

етикети

„НОВАТА СВЕТКАВИЦА СЕ РОДИ“ – под това мото Opel представи напълно новото 6-то поколение на Astra в Рюселсхайм днес. Изпълнителният директор на Opel беше подкрепен от мениджъра на Ливърпул Юрген Клоп, който е посланик на марката Opel. Той имаше възможност да управлява предсерийния модел на автомобила по време на посещение в студията на Opel Design през лятото.

За първи път бестселърът вече е електрифициран. Новата Astra ще бъде налична като plug-in хибрид от октомври, когато започнат да се приемат поръчки. През 2023 г. моделът ще бъде представен и във вариант на напълно  електрически автомобил. Новото поколение Astra се предлага и с високоефективни бензинови и дизелови двигатели. Така клиентите могат да направят своя избор за задвижващ механизъм. Цените за новата Astra започват от 22 465 евро.

30 години Opel Astra: Бестселър и лице на марката

Opel е продал почти 15 милиона модела Astra след премиерата на наследника на Kadett през 1991 г. 30 години по -късно моделът от компактния клас е по-напред от всякога. Новият модел Opel Astra е олицетворение на дизайна на марката. Динамичен, както никога досега, с чисти, опънати повърхности, без излишни елементи и с новата запазена марка - Opel Vizor. Шестото поколение тази година ще се предлага като спортен модел с пет врати, с модерна визия и повече пространство от предшественика си. Opel Astra е проектирана и разработена в централата в Рюселсхайм, където тази есен ще започне и производството. Автомобилът внася иновации в компактния клас, които клиентите преди познаваха само от по-скъпите модели автомобили. Например, Astra дебютира с най-новата еволюция на адаптивната Intelli-Lux LED® Pixel Light. Системата за осветление идва директно от водещия Insignia на Opel и със 168 LED елемента води водещото място в компактните и средни пазарни сектори.

Скок във времето се вижда и в интериора на новото поколение Astra. С напълно цифровия Pure Panel аналоговите инструменти остават в историята. Вместо това новият интерфейс (HMI) със свежа, модерна графика предлага на клиентите чисто и по-интуитивно изживяване. Управлението се осъществява чрез изключително широк сензорен екран, точно като смартфон. Никога досега авотомобил Opel не е бил толкова интуитивен и лесен за управление като новата Astra.