Новият PEUGEOT 508 в България

В голф клуб Св. София, бе представен официално в България новият PEUGEOT 508. България е четвъртата страна в света, където се представя ексклузивно един от най-силните модели на френския лъв. Представянето съвпадна с 5-ия пореден голф турнир, организиран от София Франс Ауто, кръг от международния Peugeot Golf Tour International.

Новата радиаторна решетка е основен елемент от стила на PEUGEOT 508. По-вертикална и с централно позиционирана в нея емблема, тя прави препратка към знаменитите предшественици от серия 5, заедно с това отразява нова идентичност отпред, която ще бъде развита и в бъдещите модели на Марката.

Предният капак е с променен дизайн - по-хоризонтален, с което подобрява баланса между предната и задната част. Задната част на седана е по-структурирана, с променен дизайн на задната броня, което подсилва защитната й функция.

Задните светлини на седана също са с променен дизайн, който ги прави по-хоризонтални от преди, независимо дали гледани отстрани или отзад.

Интериорът също е променен. Арматурното табло сега включва 7-инчов сензорен екран, групиращ по интуитивен начин повечето от функциите на автомобила. Резултатът е, че централният панел сега е с изчистен дизайн, с по-малко бутони. Централната е с нова затворена кутия за съхранение. Пред шофьора има прибиращ се Head-Up дисплей с цветно представена информация.

По отношение на двигателите, гамата предлага бензинови и дизелови мотори от последно поколение. При бензиновите двигатели, новият PEUGEOT 508 представя нов Евро 6 двигател: 1,6 THP 165 Stop&Start, съчетан с 6-степенна механична предавателна кутия или с новата EAT6 6-степенна автоматична трансмисия. Заменяйки Евро 5 двигателя 1,6 THP 156, този нов агрегат с мощност 165 к.с.

BlueHDi дизеловата технология се затвърждава с лансирането на новия PEUGEOT 508. Новият дизелов двигател 2,0 BlueHDi 180 с 6-степенна автоматична трансмисия EAT6, монтиран в седана, е сертифициран с eмисии на CO2 от 111 г/км, което е едно най-добрите съотношения между мощност и разход на гориво в сегмента.

 

 

 

Facebook comments