Мото-Пфое отчита една добра изминала година

Въпреки поредната трудна изминала година, Мото-Пфое, официален вносител на марките FORD, VOLVO, JAGUAR и LAND ROVER отчитат добри резултати, погледнати през призмата на финансовата криза. В годината на своята 20-годишна история, компанията отбелязва ръст в продажбите и при четирите марки. Забележителен е фактът, че най-сериозно увеличение има в продажбите на премиум марките – над 100%. Причина за това е и появата на бестселъра Range Rover Evoque, чиято квота за миналата година бе запълнена дори преди пазарната му премиера, и който бе избран за Автомобил 4х4 на България през 2012 г. Ford Fiesta отново се оказва най-продаваният автомобил в България за 2011 г. и лидер в сегмента си с 800 продадени бройки. Независимо от тежкото състояние на бизнеса, клиентите продължават да търсят Transit, от който са продадени близо 200 броя, запазвайки лидерска пазарна позиция. Факт е, че 75% от общите продажби на корпоративни клиенти.

През годината компанията успя да продължи социалните кампании, станали вече традиция - инициативата „ПРОЛЕТ В МОТО-ПФОЕ”, която събра над 29 000 лв., дарени на 63 момичета и момчета от контингента на Българския Червен Кръст, “Животът е безценен. Нека го запазим.” И „Акция предпазни колани”, както и Дарителска програма за Опазване на природното и културно наследство.

През 2012 г. се очаква да видим у нас новият Ford B-MAX, Ford Ranger, новият Ford Focus ST, Fiesta ST и може би новите Mondeo и Kuga в края на годината.
Очаква се Volvo да представи своя най-нов модел V40. Изцяло новият Range Rover ще бъде представен в България в края на годината

Моля коментирайте